Autonieuws

Nieuwe Alpine is alvast te reserveren

Het productiemodel van de nieuwe Alpine moet nog gepresenteerd worden, maar hem bestellen is al wel mogelijk. Moederbedrijf Renault heeft de orderboeken geopend van de Alpine Première Edition.

Vraagt Renault ons nu een sportcoupé te kopen zonder hem vooraf gezien te hebben? Nee, zo is het niet. De Alpine zoals deze begin dit jaar als concept werd voorgesteld is volgens de fabrikant voor 95% gelijk aan het uiteindelijke productiemodel. Momenteel wordt daaraan de laatste hand gelegd. Kortom, compleet in het duister tast je niet met de Alpine Première Edition.

Veelbelovende prestaties
Nog wel is onduidelijk wat de compacte sportcoupé en het Franse antwoord op de Audi TT precies in zijn mars heeft. Het enige dat tot dusver uit monde van de Fransen is gekomen is een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,5 seconden. Dat belooft spektakel, ook al is het vermogen van de zeer waarschijnlijk gebruikte viercilinder-turbo feitelijk nog giswerk.

Gelimiteerde oplage
Zijn deze beperkte gegevens voor jou evenwel afdoende om als een blok voor de Alpine Première Edition te vallen, weet dan dat je ermee een gelimiteerde versie koopt. Niet meer dat 1.955 stuks zullen ervan worden gebouwd. Wereldwijd.

Tot slot natuurlijk nog de prijs; die is nog niet bekend. Althans, de Nederlandse prijs niet. In Frankrijk gaat de speciale introductie-uitvoering van de nieuwe Alpine tussen de 55 en 60 mille kosten. Inclusief lokale belastingen is dat hier veelal om en nabij de 70.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

9 weetjes over de nieuwe Alpine A110

Autonieuws
9 weetjes over de nieuwe Alpine A110
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Puristische Alpine A110: viercilinderturbo met 252 pk

Autonieuws
Alpine A110 krijgt viercilinder turbomotor met 252 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.