Autonieuws

Nieuwe 'superflitspaal' kent geen genade

Met je telefoon aan het spelen terwijl je geen gordel draagt en ondertussen ook nog eens te hard rijden? Als de Mesta Fusion, ook wel de 'superflitspaal' genoemd, mogelijk straks ook langs de Nederlandse wegen zou staan, zou je dat in één klap al gauw 400 euro kosten.

De Mesta Fusion van technologiebedrijf Safran Identity & Security is de natte droom van overheden in de jacht op automobilisten die de verkeersregels aan hun laars lappen. Vraag het de sterke arm der wet in het Midden-Oosten maar. Daar is de 'superflitspaal' al een groot succes gebleken. Niet zo gek, want als automobilisten aldaar tijdens een drukke spits ook maar een beetje over de scheef gaan, spekt dat de schatkist met 12.800 euro (omgerekend naar de boetehoogtes in Nederland). Per minuut als het moet!

België
Wanneer de superflitspaal optimaal presenteert (door de ogen van de oliestaatjes bezien), zo het dus zomaar kunnen zijn dat 'ie meer geld in het laatje brengt dan de olie in hun grond. België en haar bewind is van nature niet bedeeld met het zwarte goud en daarom is het inmiddels ook maar wat blij met de komst van de superflitspaal. Of Nederland hier binnenkort ook toebehoort, wie zal het zeggen. Den Haag kennende heeft het zonder meer interesse getoond.

Geen enkel andere flitspaal kan immers tot wel 32 automobilisten en truckers betrappen op het dragen van geen gordel, niet handsfree-bellen en het overschrijden van de maximumsnelheid. Simultaan, over 8 rijstroken en met nul procent foutmarge. Ook 's nachts.
En dat is nog niet alles. De Mesta Fusion heeft eventueel ook in de smiezen of er door rood gereden wordt, iemand aan het bumperkleven is, verkeerd inhaalt of onnodig op de vluchtstrook rijdt. Amai! Kan iemand bevestigen of er leven op Pluto is…

Gerelateerde artikelen

Inruilprijs grootste zorg bij autokopers

Autonieuws
Inruilprijs grootste zorg bij autokopers
> Artikel lezen

Elektrische truck van Tesla sleept megaorder binnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Dood aan de P1, leve de McLaren Senna!

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.