Autonieuws

Quattro GmbH heet voortaan Audi Sport

Bij Quattro GmbH, de sportieve tak van Audi, zijn allerlei veranderingen gaande momenteel. Zo is er een nieuwe topman, ligt er een plan klaar waarin staat dat het aantal RS-modellen binnen enkele jaren moet verdubbelen en blijkt nu ook de bedrijfsnaam veranderd te zijn in Audi Sport GmbH. Per direct.

Quattro GmbH, voortaan Audi Sport dus, is op allerlei manieren flink gas aan het geven. En daar hoort kennelijk een andere bedrijfsnaam bij, waarmee de oorspronkelijk naam na 33 fantastische jaren ophoudt te bestaan.

Verder blijft alles bij het oude. De pas aangetreden en voormalige ex-topman bij Lamborghini, Stephan Winkelmann, blijft aan het roer van Audi Sport en ook de 1.200 medewerkers van Audi's performance-divisie in het Duitse Neckarsulm hoeven niet te vrezen voor hun baan. Sterker, de vraag naar nieuwe technici is hoog.

Reden naamsverandering
Dat Quattro GmbH veranderd is in Audi Sport is natuurlijk niet zonder reden. Volgens de Duitsers past het beter bij de huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten van het sportlabel. Zo dekt Audi Sport GmbH naar eigen zeggen beter de volledige lading van het ontwikkelen van (eigen) performance-auto's, de activiteiten van de reeds bestaande subafdeling Audi Sport Customer Racing, alsook het reilen en zeilen rond Audi-klantenteams in de autosport. Daarnaast is er ook nog Audi Exclusive, het individualiseringsprogramma, en mogen een select aantal Audi-dealers zich sinds medio vorig jaar al exclusief Audi Sport-dealer noemen.

Gerelateerde artikelen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi kon ook in 2017 Mercedes en BMW niet bijbenen

Autonieuws
Audi kon ook in 2017 Mercedes en BW niet bijbenen
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.