Autonieuws

Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers

Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers

De wat? Ja, je leest het goed. Als je het ons vraagt is de nieuwe crossover van Toyota bedeeld met sportieve prestaties zoals we die van heel andere autoklassen gewend zijn. En daarmee is het op zijn zachtst gezegd een onderscheidend model.

Zelden zijn wij zo onder de indruk geweest van een Toyota. Gewaagd zijn ze weleens vaker uit de hoek gekomen, maar de C-HR weet echt de tongen los te maken. Het design werd bijna gelijk gehouden aan de gepresenteerde conceptcar en is daarmee een frisse verschijning binnen het crossover-segment. Maar ze gaan nog verder op het gebied van rij-eigenschappen.

“Tijdens de 24-uur van de Nürburgring heeft de C-HR zich al bewezen”
Nieuw platform voor sportieve prestaties

De C-HR kan worden gezien als een levendige, sportief rijdende auto. Dat karakter dankt hij met name aan het gloednieuwe platform waarop de C-HR gebouwd is. Dit zogenaamde TNGA-platform (Toyota New Global Architecture) staat garant voor veel stijfheid en veel stuurprecisie.

Bewijs tijdens 24-uurs race op de Nürburgring
Dat het Toyota menens is met de sportiviteit van de C-HR bewees het deze zomer ook al tijdens de 24 Uurs-race op de Nürburgring. Voorzien van een extra snelle motor, flinke spoiler, grote frontsplitter, speciale wielen en een rolkooi werd 24 uur langs geraced op het meest uitdagende circuit ter wereld. Toyota wilde daarmee laten zien dat het sportieve karakter ook op het circuit zijn vruchten afwerpt.

Sinds vorige week staat de Toyota C-HR bij de dealers. Meer weten over het model? Bekijk het op Toyota.nl.

Gerelateerde artikelen

Binnenkijken bij de (gedurfde) Toyota C-HR

Autonieuws
Toyota C-HR Hybrid
> Artikel lezen

Toyota C-HR (Hybrid): uitdagende looks

Autonieuws
Toyota C-HR (Hybrid): uitdagende looks
> Artikel lezen

Toyota C-HR nu te bestellen. Wie durft?!

Autonieuws
Toyota C-HR nu te bestellen. Wie durft?!
> Artikel lezen