Autonieuws

Hebbes! Productiemodel Kia GT

Het is vast toeval, maar je zou haast anders denken. Nog geen dag nadat Volkswagen de Arteon aankondigde, duikt er een afbeelding op van de Kia GT zoals die binnen afzienbare termijn van de band zal rollen. En laat de grote Zuid-Koreaan nu net zijn pijlen hebben gericht op die Passat CC-opvolger.

De GT is Kia's aanstaande vlaggenschip. Althans, in diverse landen. Of de Optima ook in Europa zijn plek bovenaan Kia's voedselketen kwijtraakt is nog onduidelijk. De Zuid-Koreanen zullen er zeker over nadenken, aangezien de vraag naar luxe zakensedans als een rots in de branding is voor de Europese autoverkopen. Niets voor niets geeft Volkswagen – met de Arteon – de CC een vervolg terwijl het al een Passat in huis heeft. Nog maar te zwijgen over het succes van de Audi A5.

Tijdloos design
De Kia GT – die naar verluidt K8 in het thuisland gaat heten – is het productiemodel van de gelijknamige conceptcar uit 2011. Oftewel, eigenlijk is het lijnenspel al weer 5 jaar oud. Een behoorlijke tijd in autoland. Mogelijk dat Kia hier al rekening mee had gehouden, want de GT oogt, ondanks dat hij trouw blijft aan de conceptversie, qua design allesbehalve achterhaald. Let vooral ook op de achterlichten. Meer dan een reepje lijkt het niet te zijn. Modieus!

2017?
Wanneer de Kia GT zijn opwachting maakt, is onbekend. Het duurt in elk geval niet lang meer gezien de productie van de voorserie-modellen al is begonnen.

Bron: Kia-World.net

Gerelateerde artikelen

Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm

Autonieuws
Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm
> Artikel lezen

Stekker-duo: Kia Niro en Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

Autonieuws
Kia breidt hybride-aanbod uit met Niro en Optima
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.