Autonieuws

Auto van het Jaar 2017: de finalisten

Nieuw ronde, nieuwe kansen. Op 6 maart zal de Opel Astra de Auto van het Jaar-bokaal moeten doorgeven. Maar aan welke van deze (overgebleven) kanshebbers?

Van de 35 nieuwkomers op de markt die kans maakten om Auto van het Jaar 2017 te worden zijn er na een eerste test- en stemronde nog 7 over. Een divers lijstje verrassend genoeg, want even werd er gevreesd dat deze vrijwel louter uit SUV's en crossovers zou bestaan, momenteel verreweg het populairste segment onder autofabrikanten en -kopers.

Kansloos
Dat er een aantal auto's van de oorspronkelijke 35 geselecteerden bij voorbaat al kansloos waren, wist iedereen die de jaarlijkse Auto van het Jaar-verkiezing een beetje volgt. Zo bereiken modellen uit het duurdere segment zelden tot nooit de eindronde en ervandoor gaan met de kroon is al helemaal een unicum. De Maserati Levante, Porsche Panamera en Bentley Bentayga staan dus nu al met lege handen. Maar ook de Tesla Model X, Jaguar F-Pace, Honda NSX en Ford GT. Dat die laatste twee zijn geselecteerd is überhaupt een raadsel.

Finalisten
Minder voor de hand liggende auto's die niet tot de finalisten behoren zijn de Audi Q2, Kia Niro, Hyundai Ioniq, Skoda Kodiaq en Toyota Mirai. De 58-kopige jury, waaronder Autovisie namens Nederland, zal er zo haar reden(en) voor hebben. Wel is deze tot dusver te spreken over de Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes-Benz E-klasse, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR en Volvo S90/V90. Precies die modellen die nog kans maken om de Opel Astra op te volgen. Op 6 maart de uitslag.

Gerelateerde artikelen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.