Autonieuws

Volkswagen Arteon is naam van nieuwe Passat CC

Volkswagen zal op de Autosalon van Genève, begin maart, het doek trekken van de opvolger van de (Passat) CC. Zijn naam: Arteon. Dat heeft het Duitse merk alvast aangekondigd.

We kunnen ons op gaan maken voor een nieuwe (Passat) CC. Net als voorheen positioneert Volkswagen de straks Arteon geheten vierdeurs-coupé boven de Passat, maar hoe ver daarboven is momenteel koffiedikkijken.

Wie het verleden van de (Passat) CC kent weet dat de Duitsers al van meet af aan de Passat en zijn flamboyantere evenknie op hiërarchische wijze van elkaar heeft willen distantiëren, maar zonder resultaat. In de ogen van de consument heeft de CC, ondanks zijn coupé-looks, het nooit verder geschopt dan een onnodig kostbare Passat. In de verkoopaantallen valt dat terug te zien. Maar mogelijk dat de Arteon hierin verandering weet te brengen.

Design én functie
Volkswagen spreekt in elk geval alvast vol lof over de Arteon. Zo rept het merk over een 'revolutionair design' (dat eigenlijk al bekend is) en 'praktische veelzijdigheid'. Een unieke combinatie, volgens de Duitsers, en ook enkele details zullen de zintuigen prikkelen. De stijlloze ramen bijvoorbeeld. De praktisch kant van de Volkswagen Arteon wordt dan weer ingevuld door onder andere een grote achterklep zodat de bagageruimte goed toegangelijk is.

Uitleg naam
Mocht je overigens willen weten hoe Volkswagen op de naam Arteon is gekomen. Wel, de naam bestaat eigenlijk uit twee delen. Zo weerspiegelt het 'Art'-gedeelte het harmonieuze lijnenspel en de emotie die het model uitstraalt. Het tweede deel 'eon' positioneert de auto als een premiummodel, in lijn met de wijze waarop Volkswagen's topmodel voor de Chinese markt – de Phideon – dat doet.

De Volkswagen Arteon wordt officieel onthuld op de Autosalon van Genève, de marktintroductie volgt in de zomer van 2017.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
> Artikel lezen

Aanstaand vlaggenschip: Volkswagen Sport Coupé Concept GTE

Autonieuws
Aanstaand vlaggenschip: Volkswagen Sport Coupé Concept GTE
> Artikel lezen

Volkswagen heeft nieuwe CC in gang gezet

Autonieuws
Volkswagen CC vierdeurscoupe concept
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen CC heeft z'n vorm te pakken

Spyshots
New Volkswagen CC
> Artikel lezen

Op de pijnbank: Volkswagen C Coupé GTE

Spyshots
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.