Autonieuws

Te koop: Ferrari 250 GTO voor 57 miljoen

Redactie17 november 2016

Toen enkele jaren geleden een Ferrari 250 GTO werd afgehamerd op het astronomische bedrag van 52 miljoen dollar dachten velen: 'Dit is wel zo'n beetje het plafond'. Verkeerd gedacht…

Vanochtend het nieuws meegekregen dat een schilderij van Monet van eigenaar is gewisseld voor 76 miljoen? Ongetwijfeld, maar je hebt het vast gelezen als een snabbel. In de kunstwereld zijn zulke bedragen immers eerder regel dan uitzondering. Wel, de wereld van klassieke auto's kan er anders ook wat van tegenwoordig. Dat kan nog interessant worden als sommige, roemrijke automerken niet meer onder ons zullen zijn. Of nog sterker, wanneer de oorspronkelijk gebouwde oplage is – al dan niet door onfortuinlijke omstandigheden – is uitgedund tot één enkel exemplaar.

Nummer 2

Want zo gaat dat veelal, niet? Is de maker eenmaal heengegaan, dan stijgt de waarde van diens meesterwerk(en) nog net even wat sneller en harder. Enzo Ferrari is weliswaar ook al een tijdje niet meer onder ons, de meeste van zijn allergrootste meesterwerken rijden nog fanatiek rond of staan veilig achter slot en grendel voor later. Toch blijft de waarde daarvan alsmaar stijgen. Met als klapper de 250 GTO, waarvan er tussen 1962 en 1964 niet meer dan 39 zijn gebouwd. Deze blauwe is nummer 2 en staat momenteel te koop voor maar liefst 57 miljoen dollar. Niet bij een exclusief veilinghuis, maar gewoon bij een handelaar. In dit specifieke geval Ferrari-specialist Talacrest in Berkshire, Engeland.

Potentieel record
Mocht het de verkopende partij lukken de vraagprijs te ontvangen voor deze oud Le Mans-winnaar (in zijn klasse), dan wordt ermee een nieuw verkooprecord neergezet. En dan te bedenken dat een Ferrari 250 GTO een halve eeuw geleden 5.000 dollar waard was.

Meer weten over deze prachtige 250 GTO met chassisnummer #3387? Lees er hier alles over.

Gerelateerde artikelen

Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen

Autonieuws
Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen
> Artikel lezen

Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T

Autonieuws
Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T
> Artikel lezen

Ferrari Portofino zwaait California T uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Bianchi lanceert Ferrari-fiets van 15.000 euro

Lifestyle & design
Bianchi
> Artikel lezen

Wie koestert wel deze unieke Ferrari-schuurvondst?

Autonieuws
Ferrari
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen