Autonieuws

Aston Martin Vanquish S: supersnel supermodel

Wie aan de ultieme GT denkt, denkt al gauw aan de Ferrari F12 of Bentley Continental GT. Op een of andere manier is de eveneens Britse Vanquish minder voor de hand liggend. Dat was al onterecht en nu komt Aston Martin dat eventjes extra duidelijk maken met de Vanquish S.

Mogelijk is het ons persoonlijke autohart dat zo stevig tekeergaat, want kijk toch eens goed naar de Aston Martin Vanquish S. Wat een wonderschone machine is het toch! Zeker in het diepe blauw op deze foto's. Met alle respect voor 'Ferrari & co', maar aan een dergelijk allure kunnen zij nog een puntje zuigen.

Laatste der Mohikanen
Ondanks de onbeschrijfelijke schoonheid loopt het niet zo vlotjes met de Vanquish. Vandaar ook dat Aston Martin vermoedelijk alsnog met de snellere S op de proppen komt. De Vanquish S is ook tegelijk een soort laatste der Mohikanen; alle nieuwe Aston's zullen immers turbogeblazen zijn. Met dank aan Mercedes-AMG. De Vanquish heeft per slot van rekening nog een atmosferisch V12. Normaliter goed voor 573 pk, maar in de Vanquish S wordt dat mooi afgerond op 600 stuks.

Vier kachelpijpen
De Vanquish S als zodanig herkennen is niet moeilijk. Omkijken doe je vanzelf al wanneer 'ie voorbij scheert en let dan in het bijzonder op het aantal eindpijpen. Tel je er twee, dan betreft het de S-loze versie. Zijn het er vier, dan heb je te maken met de Vanquish S. Andere herkenningspunten zijn een iets andere grille, meer details en ornamenten van carbon en een wulps gevormde diffisuer. Onzichtbaar, maar volgens Aston Martin zeker merkbaar als je met de Vanquish S rijdt is het verbeterde, scherpere onderstel.

Gerelateerde artikelen

Henrik Fisker staat weer op met Galpin Thunderbolt

Autonieuws
Aston Martin Vanquish wordt Galpin Thunderbolt
> Artikel lezen

Dit is de Aston Martin Vanquish volgens Zagato

Autonieuws
Dit is de Aston Martin DB11 volgens Zagato
> Artikel lezen

Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato

Autonieuws
Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato
> Artikel lezen

Verrassing: Aston Martin Zagato ook als Speedster

Spyshots
> Artikel lezen

Groen licht voor productie Aston Martin Vanquish Zagato

Autonieuws
Groen licht voor productie Aston Martin Vanquish Zagato
> Artikel lezen

Troostmodellen: Aston Martin Vanquish S (Volante)

Spyshots
Aston Martin Vanquish S
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.