Autonieuws

Vierdeurs Mercedes-AMG GT 4 in de pijplijn

Omdat het met de CLS 63 AMG niet lukt, wil Mercedes-AMG proberen met een vierdeurs GT de Porsche Panamera af te troeven. Dat beweert het doorgaans goed geïnformeerde, Britse Autocar.

De vierdeurs-coupé zou het helemaal worden. Maar hoeveel van deze flamboyante sedans zie je nu werkelijk in het straatbeeld tien jaar na de Mercedes CLS? Sterker, nota bene dé pionier van dit nichesegment wordt maar mondjesmaat verkocht en ook het aantal BMW 6-series Gran Coupé en Volkswagen CC's valt op twee handen te tellen. Eigenlijk de enige vierdeurs-coupé waar een dikke boterham mee wordt verdiend is de Panamera, waarvan zopas de tweede generatie is voorgesteld. Subtieler, luxueuzer, ruimer en sneller; Porsche is ervan overtuigd dat de nieuwe Panamera het immense succes zal voortzetten. En dat terwijl Das Haus na slechts twee jaar produceren besloot de CLS Shooting Brake (de nog fraaiere stationvariant) geen opvolger te geven wegens teleurstellende resultaten. Het is een oneerlijke wereld.

Cadeautje
Met de CLS en in het bijzonder de 63 AMG-versie wil het dus niet lukken. Desondanks wil Mercedes-AMG niet van opgeven weten. Doorzettingsvermogen en het tonen van karakter heeft het performancebedrijf immers in mum van tijd heel groot gemaakt. Nooit eerder werden er zoveel AMG's verkocht en het bouwen van eigen smaakmakers als de SLS en heden de GT heeft daar zeker aan bijgedragen. En dat smaakt naar meer. Vandaar dat het gelooft in een vierdeurs GT als de perfecte Panamera-killer. Die zou dan AMG GT 4 moeten gaan heten en tegelijk een mooi cadeautje zijn voor de 50ste verjaardag. Wanneer dat wordt gevierd? In 2017.

Gerelateerde artikelen

Visuele en motorische boost voor Mercedes-AMG GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera
> Artikel lezen

Matzwart staat de Mercedes-AMG GT C uitermate goed

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT R dubbel in de prijzen

Autonieuws
Mercedes-AMG GT R dubbel in de prijzen
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.