Deze RWB-Porsche is mega-dik en een koopje

Porsches van Rauh-Welt Begriff, beter bekend als RWB, zijn een begrip. In Japan, maar al vaker ook daarbuiten. Zonder disrespectvol te doen, een RWB is een soort Singer-911 op steroïden. Eveneens handgemaakt en uniek, maar dan zonder de subtiliteit. En nu staat zowaar de allereerste RWB die is gebouwd voor de VS te koop. Voor een prikje.

Ga eventjes na: geheel eigenhandig door Akira Nakai, de steevast verstrooid ogende baas annex genie van RWB, in elkaar geschroefd, uniek, ontzettend gewild en bedeeld met een charisma waar een hypermoderne 911 nimmer meer al zal kunnen tippen. Tegenwoordig – nu bijzondere klassiekers hoogtij vieren – kosten deze kenmerken een lieve duit. Deze Rauh-Welt Begriff Pandora One (leuk bedacht koosnaampje voor dit eerste exemplaar) daarentegen vergt slechts 220.000 dollar van je spaarcenten. Ook veel geld, natuurlijk, maar zie hiervoor maar eens een 911 te krijgen die eenzelfde grijns op je gezicht weet te toveren. Een Singer? Mocht je willen…

Interesse in een mooie deal of eerst tot in de puntjes weten wat je krijgt, Hemmings kan je er alles over vertellen.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties