Autonieuws

DeLorean DMC-12 terug van weggeweest

Na de Fisker van eerder vanochtend blijven we nog even in de vleugel-deuren hangen. DeLorean is namelijk terug! Na een pauze van ruim 30 jaar is de DMC-12, die legendarisch werd en een cultstatus geniet dankzij de Back To The Future-films, weer te bestellen. Met nul kilometers op de teller en zonder tijdreis-ervaring. Alhoewel…

De Amerikaan Tony Ierardi kocht in 2005 de rechten van het in 1982 failliet verklaarde DeLorean op met als doel deze weer als nieuw op de markt te brengen. Zo gezegd, zo gedaan en daarom kan de DMC-12 zowaar weer besteld worden vandaag de dag. Hoe gaaf is dat?! Tegelijk is het een uiterst gekke gewaarwording als je het typische jaren '80-design van de DMC-12 ziet tegen de achtergrond van auto's van hypermoderne automerken. Alsof je een reis terug in de tijd maakt.

Nieuwe motor vereist
Dat Ierardi je weer Marty McFly of Doc Emmec Brown uit de eerdergenoemde filmklassiekers kan laten voelen is te danken aan de bulk reserveonderdelen die DeLorean had opgebouwd tot begin jaren '80. Niet zo gek, want de DMC-12 stond immers niet te boek als heel betrouwbaar. Dat laatste moet nu beter zijn, maar krek eerder aan het origineel is een nieuwe DMC-12 dan weer niet helaas. De oorspronkelijke 2.8 liter V6 voldoet namelijk niet meer aan de huidige emissie-eisen. Vandaar dat er nu een V8 achterin huist. Ook zijn de remmen verbeterd en heeft het interieur een upgrade gekregen.

Interesse? Een nieuwe DeLorean DMC-12 bestellen kan door je hier aan te melden. Doen!

Gerelateerde artikelen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Urus toont zich in 'Corsa'-rijmodus

Autonieuws
> Artikel lezen

Eeuwoude Peugeot levert € 6,6 miljoen op

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.