Autonieuws

Ford kiest voor betere '3D Brick'-camouflage

Ford heeft een nieuw soort camouflage ontwikkeld die pottenkijkers beter op het verkeerde been moet zetten. Nieuwe modellen zouden hierdoor langer geheim moeten blijven.

Je zou haast denken dat autofabrikanten het een worst zal zijn of nieuwe modellen nu wel of geen verrassing blijven tot aan de officiële onthulling. Vrijwel naakte prototypes worden immers overal ter wereld gespot en ook vroegtijdige lekkages lijken al vaker geen domme pech meer te zijn. Het is alsof autofabrikanten het er juist om doen – zodat ze meer aandacht krijgen. Maar niets is minder waar. Althans, bij Ford, dat nieuwe modellen juist beter wil 'beschermen' tegen nieuwsgierigen. Met zogeheten '3D Brick'-camouflage.

Tureluurs
Wie regelmatig deze website bezoekt en in het bijzonder de rubriek Spyshots weet hoe tureluurs autofabrikanten qua camouflage uit de hoek kunnen komen. Meestal betreft het louter psychedelische tape, maar sommige weten het heel bont te maken of proberen je te foppen door hun nieuwkomer te vermommen als een model van een ander merk. Ja, camouflageteams bestaan uit heel wat creatievelingen.

Ook bij Ford werken gewiekste camouflagespecialisten en die willen 'spionnen' voortaan een loer draaien middels een speciaal ontwikkeld tape voorzien van allerlei chaotische cilindrische vormen. Het 3D Brick-design is naar eigen zeggen geïnspireerd op populaire online illusies die het moeilijk maken details te ontfutselen. Klinkt als een uitdagende puzzel en we kunnen zodoende niet wachten op de eerste Ford voorzien van deze camouflage.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford maakt beginnetje met nieuwe Kuga

Spyshots
> Artikel lezen

Geen ST, wel beresterk diesel voor 'Nederlandse' Ford Edge

Autonieuws
> Artikel lezen

Slimme pet van Ford houdt je wakker achter het stuur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.