Autonieuws

Glickenhaus SCG 003S rijp voor verkoop

Na jaren van ontwikkeling en anderhalf jaar na het showdebuut in Genève heeft perfectionist James Glickenhaus eindelijk groen licht gegeven voor zijn SGC 003S. Begin volgend jaar kan de exoot besteld worden, al moet je niet vragen naar de prijs.

Tegelijk met het blije nieuws dat de tot dusver zeer mysterieuze Glickenhaus SCG 003S eindelijk klaar is voor productie zijn de specificaties opgedoken. En die zijn niet mals. Of juist wel…

Aangescherpte aerodynamica
Vergelijk de SCG 003 zoals die in maart 2015 op de Autosalon van Genève stond met het productiemodel en dan is het aandachtig zoeken naar de verschillen. Toch zijn die er wel. Zo zijn de koplampen net even anders opgebouwd en ook de aerodynamica daaromheen is aangepast. Dat laatste is tevens het geval rond de zij-skirts en de tankdop. Aan de (frontale) achterzijde lijkt niet gesleuteld te zijn.

Twee cilinders erbij?
Op technisch vlak heeft Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) het over een heel andere boeg gegooid. Althans, die indruk wordt gewekt. Diverse bronnen maken namelijk melding van een 4.4 liter V8 met dubbele turbo's als nieuwe krachtcentrale. Op de website van SCG daarentegen staat nog altijd de oorspronkelijke, dubbel geblazen Honda-V6 vermeld, net als de 'oude' foto's van de supercar. Mogelijk is de website dus nog niet helemaal up-to-date (waardoor de 003S nog altijd een beetje mysterieus blijft).

Bochtenwonder
De Glickenhaus 003S komt er in twee versies, dat is zeker. Als straatlegale versie en als Stradale waarmee je enkel het circuit op mag. Qua vermogen wordt een potige 760 pk gegeven, een klap meer dan de oorspronkelijke 530 stuks. Gezien er zeer veel carbon is gebruikt voor de architectuur schiet de lichte 003S al in 3 tellen naar de 100 km/h. De topsnelheid ligt op 350 km/h. Maar het meest indrukwekkend is toch wel dat er bochtsnelheden gehaald kunnen worden waarbij 2G wordt getrokken. Slechts een handvol auto's lukt dat.

Gerelateerde artikelen

De 7 grootste ergernissen op weg naar je vakantiebestemming

Autonieuws
2. Rijstijl van buitenlandse automobilisten (25%)
> Artikel lezen

Sébastian Loeb eventjes terug in het WRC

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati GranTurismo en GranCabrio nogmaals bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij, hier komt de Rolls-Royce Cullinan

Spyshots
> Artikel lezen

Deze caravan kan meer dan je denkt

Lifestyle & design
Deze caravan kan meer dan je denkt
> Artikel lezen

Opel Insignia ST GSi treedt in voetsporen zeldzame Vectra

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.