Autonieuws

Hulde! Doodzieke oma (91) acteert in haar eigen 'The Bucket List'

The Bucket List, wie heeft deze film uit 2007 niet gezien en daarbij een traanje gelaten? Van verdriet maar vooral gedeelde trots. Nou, dat gevoel bekruipt je ongetwijfeld ook bij de soortgelijke avonturen van Norma Bauerschmidt, de 91-jarige die een intense roadtrip verkoos boven een uitputtende chemokuur.

In 2015 kreeg de Amerikaanse de diagnose kanker te horen. Een verschrikkelijke dreun voor de destijds 90-jarige. Toch ging ze er niet bij de pakken neerzitten. Sterker, ze vertikte dit haar noodgedwongen te laten overkomen door de vernietigende chemokuren en andere behandelingen die werden aangeraden. In plaats daarvan vond ze juist de ongelofelijke energie een ongekend avontuur aan te gaan waar menig kipgezonde medemens niet eens aan wil denken: een roadtrip van duizenden kilometers, dwars door The States.

Ultieme familietrip
Aangemoedigd door de doctoren die betrokken waren bij Norma's diagnose stapte de hoogbejaarde vrouw, samen met haar zoon en diens vrouw en trouwe viervoeter, in een camper en trok de wijde wereld in, het onbezonnen avontuur tegemoet. Ondertussen werd een Facebook-pagina bijgehouden van hun belevenissen. Zo liet 'Miss Norma' haar grijze haren wapperen in een cabrio, om dit vervolgens nog eens dunnetjes over te doen in een heteluchtballon en op een paard, at ze voor het eerst bepaalde gerechten en liet ze haar krullenbos piepfijn in model brengen door stylisten.

Hoezo verdrietig?!
Norma beleefde iedere dag alsof het haar laatste was – wat ook zomaar zo zou kunnen zijn. 21.000 kilometer, 75 verschillende locaties, 32 staten en ontelbare 'first'-momenten later sloeg dat noodlot dat ook daadwerkelijk toe. Na een jaar reizen overleed Norma op 30 september en de nabestaanden laten weten vooral niet droevig te zijn hierom: 'In de afgelopen twaalf maanden hebben we allemaal zoveel geleerd over het leven, zorgen, liefhebben en het heden omarmen. We zijn erachter gekomen dat dit helemaal geen treurig verhaal is. Er is niets verdrietigs aan. Ze heeft elke laatste gram van haar kleine lichaam opgebruikt, en heeft tot het laatste moment in het leven gestaan.'

Gerelateerde artikelen

Ciber Friday-deal: the one and only Rolls-Royce Hyperion

Autonieuws
Voor de helft van het geld: Rolls-Royce Hyperion
> Artikel lezen

Snellere auto's voor Nederlandse politie

Autonieuws
> Artikel lezen

Nico Rosberg stopt met F1 als kersvers kampioen

Autonieuws
Nico Rosberg stopt met F1 als kersvers kampioen
> Artikel lezen

Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan
> Artikel lezen

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Autonieuws
Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden
> Artikel lezen

Milde facelift voor BMW 2-serie Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.