Autonieuws

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

De 70ste verjaardag van Ferrari nadert en het legendarische sportwagenmerk kan niet wachten zichzelf en haar fans alvast te trakteren. Tijdens de Autosalon van Parijs wordt dan ook deftig uitgepakt met vijf speciale uitvoeringen op basis van de meest gewilde modellen.

Aan exclusiviteit en paardenkrachten geen gebrek in Parijs momenteel, en Ferrari draagt daar zijn steentje behoorlijk aan bij. Op haar Autosalon-stand staan namelijk de LaFerrari Aperta en GTC4Lusso T te pronken, omsingeld door speciale uitvoeringen van de 488 GTB en Spider, California T, en F12berlinetta. Opgeteld zomaar eventjes 3.310 pk en allemaal voorzien van het etiket '70th Anniversary' met het oog op de 70ste verjaardag van Ferrari volgend jaar.

Eerbetoon aan grootheden
Dat Ferrari niet zo'n egocentrisch merk is als sommigen menen, getuige deze 70th Anniversary-modellen. Met de speciale edities worden namelijk ook andere grootheden in de auto-industrie geëerd. Zo draagt de in Blu Scuro gelakte F12berlinetta de bijnaam 'The Stirling' (verwijzend naar de legendarische coureur Stirling Moss) en brengt de rode 488 GTB een ode aan Michael Schumacher. In het bijzonder aan zijn F2003-GA F1-bolide waarmee de nog steeds revaliderende Duitser zowel de rijders- als constructeurstitel pakte in 2003.

Ook aan bod komt Steve McQueen. Ferrari herinnert 'The King of Cool' (die racen als allergrootste passie had, maar vooral zegevierde als acteur) met een California T, geïnspireerd op de '63 250 GT Berlinetta Lusso die de Hollywood-icoon cadeau kreeg van zijn vrouw. Wil de (wereld)vrouw van de toekomstige eigenaar van de California T 'The Steve McQueen' opstaan…

350 stuks totaal
De Kermit de Kikker-groene Ferrari 488 Spider 'The Green Jewel' en de witte 488 Spider Tailor Made zullen, tezamen met de overige 70th Anniversary-modellen, het komende jaar op diverse shows tentoongesteld worden om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat Ferrari iets te vieren heeft. En dan te bedenken dat de vijf showmodellen in Parijs slechts een heel kleine greep uit de totale '70th'-oplage zijn. Naar verluidt gaat Ferrari namelijk maar liefst 350(!) verschillende edities uitbrengen, gelijk verdeeld over de 488 GTB, 488 Spider, California T, F12berlinetta en GTC4Lusso T maar elk exemplaar net even wat anders. Alsof Ferrari Tailor Made het nog niet druk genoeg heeft...

Gerelateerde artikelen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

Ferrari 488 Challenge doorbreekt turbo-taboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Gespot: is dit de Ferrari 488 Speciale met KERS?

Spyshots
Gespot: is dit de Ferrari 488 Speciale met KERS?
> Artikel lezen

Novitec maakt Ferrari 488 Spider nog lekkerder

Tuning & styling
Novitec maakt Ferrari 488 Spider nog lekkerder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.