Autonieuws

Renault TreZor startschot nieuwe designtaal

Zes jaar na de DeZir Concept is Renault toe aan een nieuwe designtaal. Op de Autosalon van Parijs geven de Fransen hier een voorproefje van via een studiemodel, genaamd TreZor.

Toen Laurens van den Acker aan het einde van het vorige decennium de overstap maakte van Mazda naar Renault wilden de Fransen eerst weten wat voor vlees ze in de kuip hadden gehaald (voor ze een lange termijn verbintenis met de Nederlandse topontwerper aangingen). De Clio, die onlangs werd gefacelift, was zijn vuurdoop en meteen hét bewijs dat van den Acker een aardig potje kan tekenen. Van den Acker mocht aanblijven en dat gaf hem de gelegenheid pas echt los te gaan nadat hij Renault's designtaal voor de komende generatie auto's had uitgestippeld. Met de DeZir Concept.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Inmiddels is dat al weer 6 jaar geleden en zijn alle momenteel verkrijgbare Renaults op die conceptcar geïnspireerd – met de nieuwe Scénic als mooie afsluiter van die ontwerpcyclus. Als het ware staat Renault nu aan de vooravond om weer helemaal opnieuw te beginnen en welke kant het opgaat – met haar design – dat zal de TreZor een voorproefje van geven. Een eerste foto is inmiddels gelekt, maar alle andere details ontbreken vooralsnog.

Gerelateerde artikelen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Z33 Symbioz is auto en extra huiskamer in één

Autonieuws
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Groupe Renault lanceert komende 5 jaar 21 nieuwe modellen

Autonieuws
Renaul
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.