Autonieuws

VIP-tank: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

Staatshoofden, koninklijke families en schurken opgelet: Mercedes-Maybach heeft een tank voor VIP's ontwikkeld. Deze Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard is met zijn 6,5 meter lengte en bijna 5 ton gewicht een super-de-luxe tank.

VR9, het is een term die je vermoedelijk weinig zegt. Het is een waarde die de klasse aangeeft waaraan de bepantsering van auto's voldoet. De schaal loopt van VR4 tot VR9 en geeft aan of je voertuig bestand is tegen een eenvoudig vuurwapen of automatisch geweervuur moet kunnen doorstaan. Je raadt het al wel, deze limousine van Mercedes-Maybach kan dat laatste weerstaan. Sterker nog, zelfs granaten moeten geen reden zijn tot overgave.

5.100 kg
Van ramen en portieren tot banden en plaatwerkdelen, de Mercedes-Maybach is van top tot teen bepantserd. Niet zo gek dus dat het totaalgewicht uitkomt op 5.100 kg. Naast de directe veiligheid tegen kogels en granaten is de S 600 Pullman Guard tevens voorzien sirenes, zwaailichten, speciale communicatieapparatuur en zelfs een luidspreker om met de omgeving te kunnen communiceren zonder even het raampje te openen.

Prijskaartje
Wie zijn leven niet helemaal zeker is moet overigens wel van goede huize komen. Financieel dan. Mercedes laat weten dat de prijs is vastgesteld op net geen 1,4 miljoen euro. Keuze voor een motor is er overigens niet: dat is altijd de door twee turbo's geholpen V12 met 530 pk. Pieken op de Autobahn is daar niet bij: de topsnelheid is begrensd op 160 km/h.

Gerelateerde artikelen

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Autonieuws
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet
> Artikel lezen

Eerste details en foto's gefacelifte Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz pakt uit met vier hypermoderne motoren

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach 6 Concept: doekje erbij?

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.