Autonieuws

435 pk's voor Bentley Bentayga Diesel

Voor de snelste en duurste SUV ter wereld is een simpele diesel natuurlijk niet goed genoeg. Reden genoeg voor Bentley om uit de schappen van de Volkswagen Group het neusje van de zalm te pakken: de gloednieuwe 4.0 liter TDI met drie turbo's.

Twee traditionele turbo's alsook een derde elektrische aangestuurde (supercharger) weten het 4.0 liter achtcilinderblok tot prachtige prestaties te stuwen. Aan de krukas wordt een vermogen van 435 pk genoteerd. Het koppel bedraagt een zeer indrukwekkende 900 Nm. Zo!

Topsnelheid van 270 km/h
Bentley claimt dat de Bentayga Diesel daarmee de snelste diesel-SUV ter wereld is. Dat moeten we overigens wel met een korreltje zout nemen. Voor de sprint naar 100 km/h wordt 4,8 seconden genoteerd, exact gelijk aan de Audi SQ7 TDI waarmee hij zijn kloppende hart deelt. De titel 'snelste' verdient hij dankzij de topsnelheid van 270 km/h. Dat zal de SQ7 in theorie ook kunnen, ware het niet dat die begrensd is op 250 km/h.

2017
De achtcilinder is gekoppeld aan een 8-traps automaat die het vermogen overbrengt op, hoe kan het ook anders, alle vier de wielen. Begin 2017 zal de diesel leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley zet klauwen in Bentayga Falconry Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Startech kan niet van Bentley Bentayga afblijven

Tuning & styling
> Artikel lezen

Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles

Autonieuws
Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.