Autonieuws

Prinsjesdag: de bijtelling en BPM in 2017

Als een verrassing komen ze niet, de maatregelen voor de bijtelling in 2017. Maar toch zetten we nog even voor je op een rijtje wat je in 2017 aan bijtelling gaat betalen en wat voor consequenties Prinsjesdag 2016 heeft op de BPM voor volgend jaar.

Voor de zomervakantie was er eigenlijk al een klap op gegeven. Met de Autobrief II was ons al bekend gemaakt welke maatregelen de overheid treft voor de bijtelling van 2017 tot en met 2020. Maar weet jij het nog precies? Juist, daarom zetten we het graag nog even voor je op een rijtje.

22% bijtelling als nieuwe standaard
Wie in 2017 zakelijk een auto koopt, leaset of ter beschikking krijgt zal standaard 22% bijtelling gaan betalen. En dat is goed nieuws voor wie nu in de categorie van 25% valt. Juich overigens niet te vroeg, want het huidige tarief van 25% blijft wel gelden als je auto al tenaam is gesteld voor 1-1-2017.

4% bijtelling voor elektrische auto's
Wil je voordeliger rijden? Dan ben je vanaf 1 januari 2017 volledig aangewezen op elektrische auto's. Want enkel een auto die 0 g/km uitstoot komt nog in aanmerking voor 4% bijtelling. Kanttekening daarbij is dat je vanaf 2019 ook te maken krijgt met een maximaal bedrag van 50.000 euro. Daarboven betaal je het volle pond.

BPM-vrijstelling voor elektrische auto's
Om de opmars van de elektrische auto te blijven stimuleren zal Den Haag de vrijstelling voor de BPM en de wegenbelasting voor deze auto's blijven hanteren. Voor alle auto's geldt bovendien dat de BPM tot 2020 met 15% wordt afgebouwd.

Korting voor plug-in hybrides
Rij je een plug-in hybride, dan kun je tot 2020 rekenen op 50% korting op de wegenbelasting.

Met deze maatregelen zal de automarkt per 1 januari 2017 weer een heel ander karakter krijgen. Voortaan gaat weer gelden wat iemand een mooie of leuke auto vindt in plaats van puur naar bijtelling te kijken. Wat zien wij hier naar uit. Al jaren!

Gerelateerde artikelen

Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm

Autonieuws
Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm
> Artikel lezen

Nieuwe Honda Accord heeft zijn jas uitgedaan

Spyshots
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.