Autonieuws

Dit kost de sterkste Golf ooit (GTI Clubsport S)

Met de toevoeging 'S' in zijn naam mag de Volkswagen Golf GTI Clubsport S zich de sterkste Golf ooit noemen. Maar dat is nog niet alles: het is tevens de snelste voorwielaangedreven productieauto op de Nürburgring. Het prijskaartje sluit aan bij die exotische records: € 50.390,- moet er minimaal betaald worden.

Update 7 oktober 2016 - Teleurstellend nieuws. Volkswagen heeft laten weten dat alle 400 exemplaren van de Golf GTI Clubsport S zijn vergeven. Rest ons niets anders dan de 10 gelukkige eigenaren uit Nederland heel veel plezier en veel veilige (Ring-)kilometers toe te wensen.

Sterkste GTi ooit
De sterkste, de snelste en met een totale productie van 400 exemplaren ook nog eens een van de meest exclusieve. Wie een van de voor Nederland beschikbare 10 exemplaren van de Golf GTI Clubsport S in handen krijgt heeft een goed verhaal in de kroeg.

Sportauto-genen
Het verhaal wordt alleen nog maar sterker als je zijn achtergrond kent. De Golf GTI Clubsport S deelt zijn DNA met de Golf GTI TCR raceauto. Naast het vermogen van 310 pk betekent dit dat de Clubsport S een tweedeurs tweezitter is: om gewicht te besparen heeft hij onder andere geen achterbank. Het EU-gewicht van de auto bedraagt slechts 1.285 kg. De gewicht-vermogenverhouding komt daarmee op 4,15 kg/pk – een waarde van sportwagenniveau.

Recordhouder Nürburgring
Dankzij die aanpassingen sprint de Golf GTI Clubsport S in slechts 5,8 seconden van 0-100 km/h en bedraagt zijn topsnelheid liefst 265 km/h. Met een recordtijd van 07:49.21 op de Nordschleife van de Nürburgring is deze super-GTI bovendien de snelste voorwielaangedreven productieauto op het legendarische circuit. De Golf GTI Clubsport S heeft een speciale Nürburgring-stand voor het onderstel, waarbij de adaptieve chassis controle (DCC) ook de karakteristiek van de motor en de besturing én de uitlaatsound afstemt op circuitgebruik.

Gerelateerde artikelen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning

Tuning & styling
RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Gen.E voorbode voor Golf 8?

Autonieuws
Volkswagen Gen.E: is dit de Golf van de toekomst?
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.