Autonieuws

Dit is de Caterham CT02, het zusje van de Alpine

Het had zo mooi kunnen zijn, maar het mocht niet zo zijn. Al na anderhalf jaar strandde het beoogde droomhuwelijk tussen Renault en Caterham. Daardoor zijn er niet twee, maar is er slechts één liefdesbaby ter wereld gebracht, genaamd Alpine. De andere, deze CT02, haalde het niet.

Begin dit jaar luidde Renault de wedergeboorte van Alpine in met een compacte sportcoupé. Aanvankelijk zou Caterham voor de helft in die vreugde delen met een Brits tweelingzusje, maar dat liep anders toen de Fransen onverwachts een scheiding aanvroegen medio 2013. De timing had niet slechter gekund voor de Britten, want hun sportcoupé was als vanzelfsprekend ook al behoorlijk ver gevorderd. Hoe ver, dat krijgen we alsnog te zien dankzij deze schetsen afkomstig van Drive, het ontwerpbureau dat de auto tekende.

Caterham CT02
Terwijl de reeds officiële Alpine nog altijd geen roepnaam kent, dichtte Caterham haar versie al in een relatief vroeg stadium een naam toe: CT02. Of dit ook de uiteindelijke modelnaam zou worden is niet bekend, net zoals dat het hier getoonde design toen al 100% vaststond. Het maakt ook niet uit, want de Caterham CT02 zal er waarschijnlijk nooit komen. En dat is al sneu genoeg.

Gerelateerde artikelen

Puristische Alpine A110: viercilinderturbo met 252 pk

Autonieuws
Alpine A110 krijgt viercilinder turbomotor met 252 pk
> Artikel lezen

Nieuwe Alpine is alvast te reserveren

Autonieuws
> Artikel lezen

9 weetjes over de nieuwe Alpine A110

Autonieuws
9 weetjes over de nieuwe Alpine A110
> Artikel lezen

Eerste blik op lichtgewicht Alpine 120

Autonieuws
Eerste blik op lichtgewicht Alpine 120
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.