Autonieuws

Originele Shelby Cobra en Jaguar D-Type zijn duurste ooit

Dat de markt van exclusieve klassiekers (met een verhaal, het liefst) nog steeds hoogtijdagen viert werd afgelopen weekend bewezen in het mondaine Monterey aan de Amerikaanse westkust.

Het was al voorspeld. Deze Jaguar D-Type is nu de duurste Britse auto uit de geschiedenis. Echter dat de Le Mans-winnaar van 1956 op ruimschoots het dubbele dan werd geschat werd afgehamerd, dat had niemand verwacht. Pas bij 21,8 miljoen dollar viel de hamer, waarmee het oude veilingrecord voor een Britse auto werd verpulverd met liefst 7 miljoen dollar. Lang heeft de in december vorig jaar voor 14 miljoen geveilde Aston Martin DB4 GT Zagato dus niet van deze status kunnen genieten.

De duurste Amerikaan ooit
Als één veilingrecord nog niet genoeg was, sneuvelde er zowaar nog één afgelopen weekend. En die kwam pas echt uit de lucht vallen, niet in de laatste plaats omdat de blauwe Shelby Cobra in kwestie allesbehalve in concoursstaat verkeert. Zoals al eventjes aangehaald in de proloog is dat ineens inferieur als het levensverhaal van de auto zeer bijzonder is. En dat kan gerust gezegd worden van de Cobra 260 'CSX 2000'. Want niet alleen is het de eerste Cobra ooit gebouwd, de auto was tot aan zijn overlijden ook het (bruikbare) bezit van Carroll Shelby zelf. Tsja, en dat is dus zonder pardon 13,75 miljoen dollar waard volgens de hoogste bieder.

Gerelateerde artikelen

Ford GT Competition Series gaat hardcore

Autonieuws
Ford GT Competition Series gaat hardcore
> Artikel lezen

Eerste blik op productiemodel Jaguar I-Pace

Autonieuws
Eerste blik op productiemodel Jaguar I-Pace
> Artikel lezen

Ford's autosportgeschiedenis op de Autosalon van Genève

Autonieuws
Ford geeft geschiedenisles in Genève
> Artikel lezen

Gedurfd: driecilinder voor nieuwe Ford Fiesta ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweede ronde voor Jaguar by Bremont

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hamann kan niet van Jaguar F-Pace afblijven

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.