Autonieuws

Ford GT wordt 2 jaar langer gebouwd

Goed nieuws voor de mensen die heel graag een nieuwe Ford GT willen, maar op de wachtlijst staan. Ford heeft laten weten dat de productie van haar gewilde supercar met twee jaar is verlengd.

500 GT's zouden er aanvankelijk worden gebouwd, verdeeld over de komende twee jaar. Inmiddels heeft Ford de klanten van het eerste uur op de hoogte gebracht met de status van hun aanmelding. Het resultaat daarvan komt neer op vijfhonderden euforisch gestemden, duizenden zeer teleurgestelden (omdat ze definitief niet door de ultrastrenge selectieprocedure zijn gekomen), maar ook tientallen hoopgevenden. En voor die laatste groep komt het nieuws dat de productie van de Ford GT met twee jaar is verlengd als een zegen. Zij maken nu alsnog kans op een exemplaar. Het enige wat deze klanten hiervoor moeten doen is hun aanvraag aanpassenzodra de volgende inschrijvingsperiode opnieuw van start gaat, begin 2018.

Meerdere vliegen in één klap
De opgegeven reden achter het verlengen van de productie is dat er nu twee jaar langer met de nieuwe GT geracet kan worden in het World Endurance Championship (WEC) – dat Ford nu al geen windeieren heeft gelegd. Een andere, stille reden is natuurlijk de nog harder rinkelende kassa's. Bovendien werft Ford hiermee tegelijkertijd nog wat merkambassadeurs. Meerdere vliegen in één klap dus en iedereen blij.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Overigens is het zo dat enkel productiejaar drie is bedoeld voor klanten die al op de wachtlijst stonden. Productiejaar vier is van het principe 'nieuwe ronde, nieuwe kansen'. Oftewel, enkel voor mensen die de eerste inschrijvingsperiode hebben gemist en alsnog graag een GT willen bemachtigen.

Gerelateerde artikelen

Ford GT66 maakt nogmaals lange neus naar Ferrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford HQ steekt een lampje(s) op voor Le Mans-zege

Autonieuws
Ford steekt een lampje op voor winst op Le Mans
> Artikel lezen

Ford GT: de prestaties (eindelijk!)

Autonieuws
Prestaties Ford GT
> Artikel lezen

LEGO bouwt Ford GT uit 40.000 steentjes

Lifestyle & design
LEGO bouwt Ford GT uit 40.000 steentjes
> Artikel lezen

Pak die kans: originele Ford RS200 te koop

Autonieuws
Pak die kans: originele Ford RS200 te koop
> Artikel lezen

Hoe Ford geïnteresseerden in de GT op de hoogte stelde

Autonieuws
Drie brieven omtrent Ford GT, één blije
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.