Autonieuws

Zo worden Bentley's verkocht in Dubai

Gerben Witten18 augustus 2016

In de Verenigde Arabische Emiraten komt 't geld zowat letterlijk uit de kraan en zijn ze mede daardoor nogal wat gewend. Vooral in Dubai wordt dat maar wat graag aan de wereld geshowd. Via surrealistische bouwwerken bijvoorbeeld, en dan kan je als prestigieus automerk natuurlijk niet achterblijven wil je in die contreien je auto's slijten. Dat doet de nieuwe showroom van Bentley dan ook niet.

Met bijna 7.000 vierkante meter (verkoop)vloeroppervlakte, verdeeld over zes etages en een facade voorzien van 160.000 LED's is Bentley's pas geopende showroom meteen haar grootste en meest luxe ter wereld. Maar zelfs los daarvan is het moeilijk voor te stellen dat het hier om een autoshowroom gaat. Het gigantische en toch zeer sfeervol aangeklede complex heeft meer weg van een majestueuze villa.

Tussen de wolkenkrabbers
Dat was natuurlijk ook de bedoeling, wat klanten moeten zich onmiddellijk thuis en in de watten gelegd voelen. Anders loopt de verwende Arabier zonder pardon naar de buren en dat willen de Britten uiteraard voorkomen. Vandaar ook dat de showroom meteen is gelegen aan de meest prestigieuze straat van heel Dubai, de Sheikh Zayed Road. Tot de 'buren' kunnen zoal het Emirates Office Tower gerekend worden, alsook de beroemde Burj Khalifa, met 829 meter het hoogste gebouw ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen