Autonieuws

Saoedi-prins pronkt als eerste met twee Bugatti Chirons

De ganse productieoplage mag zo snel mogelijk vertrekken, maar het allereerste pre-productiemodel alsook de eventuele conceptcar blijft veelal in eigen huis om hoogstpersoonlijk gekoesterd te worden. Ze doen de meeste automerken het. Nota bene Bugatti doet het anders.

Wat was Bugatti apetrots toen het op de Autosalon van Genève eindelijk de Chiron aan de wereld kon tonen. Het was een herhaling op de onthulling een half jaar eerder, tijdens de IAA in Frankfurt; de daadwerkelijk tastbare Vision Gran Turismo. Zulke momenten moeten gekoesterd worden. Dat gebeurt dan ook, maar verrassend genoeg niet voor de volle 100% door Bugatti zelf. Het is een prins uit de Saoedi-Arabische koninklijke familie die meedeelt in deze unieke vreugde. Anders gezegd, Bugatti heeft de twee Chirons van het eerste uur meteen al van de hand gedaan.

Tussenstop in de VS
Hoeveel de prins op tafel heeft gelegd voor de allereerste Chirons wil Bugatti niet verklappen. Een 'gewone' Bugatti Chiron kost als productiemodel zo'n € 2,4 miljoen (zonder belastingen), maar daar moet je dan wel nog tot minstens komende herfst op wachten. Met zijn deal kan de Prins van Saoedi-Arabië dus als allereerste met de Bugatti Chiron uitpakken. Echter voor het zover is, zullen de twee bolides nog een tussenstop in Pebble Beach maken. Daar zullen de pre-productie Chiron en Vision GT op 19 augustus voor het eerst in de Verenigde Staten te bewonderen zijn. Op het Concours d'Elegance.

Gerelateerde artikelen

Eerste (internationale) rijtests met Bugatti Chiron een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai

Autonieuws
Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai
> Artikel lezen

Productiestart Bugatti Chiron in 25 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze exotische Bugatti is wel 'betaalbaar'

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Eerste Bugatti Chiron in de poeiers

Autonieuws
Eerste Bugatti Chiron is de poeiers
> Artikel lezen

Deze poses van de Bugatti Chiron zag je nog niet eerder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.