Autonieuws

Dit kost een rondje Nürburgring tegenwoordig

Vorige week liet een (Frans) koppeltje er nog het leven. Beiden waren nog geen 30. Desondanks blijft de Nürburgring snelheidsduivels aantrekken als een magneet. In de zomer is 't er veelal op z'n drukst. Ook zin in een rondje? Dit zijn de prijzen momenteel.

De Nürburgring-Nordschleife is het gehele jaar geopend voor publiek. Tenzij het erg slecht weer is, er races of werkzaamheden zijn of dat de baan (geheel) is afgehuurd door een autofabrikant voor testdoeleinden. Dat laatste gebeurt zelden, waardoor er een aanzienlijke kans bestaat dat je wordt ingehaald door een gecamoufleerd prototype van merk X. Altijd leuk. Toch wagen de meesten zich vooral aan de Ring voor de eigen ervaring. Daarvoor kun je gewoon een ticket kopen, want het dik 20 kilometer lange plakkaat asfalt is eigenlijk gewoon een tolweg zoals zovelen (en tegelijkertijd net even anders). Zin om de 176 bochten te trotseren deze zomer? Dit kost je een ticket momenteel.

Tarieven 2016
Een enkele ronde door de 'Groene Hel' kost je 29 euro. Niet mals voor een minuut of twintig à dertig sturen (afhankelijk van welke auto je rijdt en uit welk stuurmanshout je bent gesneden). De staffelkorting gaat in vanaf 4 rondes. Daarvoor wordt namelijk 105 euro gevraagd en denk je het pas beu te zijn na 9 rondes, dan tik je 220 euro af.

Alsmaar duurder
Sommigen krijgen echter maar geen genoeg van de Nürburgring, niet in de laatste plaats omdat er gemiddeld al gauw 30 tot 40 rondjes nodig zijn om het venijnige circuit een beetje op intuïtie te leren kennen. Wil je daarom 25 rondes in één keer aftikken, dan bedraagt de prijs 550 euro. Of je koopt gewoon een seizoenticket. Tegen 1.900 euro kun je dan het gehele jaar losgaan. Een klap meer dan enkele jaren geleden, trouwens. Toen kostte een seizoenskaart nog 1.475 euro.

Grand Prix-circuit
Met je ticket voor de Nordschleife kan je overigens ook het naastgelegen Grand Prix-circuit aandoen. Voor elke ronde die je er niet door de groene hel knalt, mag je er een kwartier scheuren over het gesloten circuit.

Gerelateerde artikelen

Het bewijs dat de Lamborghini Urus onderweg is

Autonieuws
Het bewijs dat de Lamborghini Urus onderweg is
> Artikel lezen

Ergens op deze giga-foto staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.

Autonieuws
Ergens op deze foto van 57,7 miljard pixels staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.
> Artikel lezen

Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line

Lifestyle & design
Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line
> Artikel lezen

Volvo XC40 eindelijk van dichterbij betrapt

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.