Autonieuws

BMW Titan Concept kan zo in Tron: Ascension

605 km/h en een beetje, dat is sinds 2010 het snelheidsrecord voor motorfietsen. Maar als het aan de Turkse designer Mehmet Erdem ligt gaat zijn BMW Titan dat zo snel mogelijk aanscherpen.

Of BMW goedkeuring heeft verleend voor het gebruiken van haar logo's, is onduidelijk. Wat geeft het ook. De BMW Titan Concept, zoals Erdem zijn creatie heeft gedoopt, is de vetste machine op twee wielen die we in tijden hebben gezien. De motorfiets, want dat is het feitelijk, is gemaakt om het nieuwe snelheidsrecord op land neer te zetten. Dat betekent dus dat 'ie harder moet kunnen dan 606 km/h – en dat tweemaal (heen en terug, om wind als voordeeltje te elimineren) en binnen een afstand van een mijl.

Shark attack
Erdem zocht voor het design van de BMW Titan inspiratie bij de krachtige, gestroomlijnde lichaamsbouw van haaien. Hoe de aandrijving is verzorgd, is niet bekend. Maar mocht dat snelheidsrecord er onverhoopt nooit komen, dan kan Erdem altijd nog een poging wagen in Hollywood. Mogelijk dat ze daar nog opzoek zijn naar een eyecatcher voor het geplande, derde deel van de sci-fi film Tron, genaamd Ascension.

Gerelateerde artikelen

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen 7 maar plek voor 6 in BMW Concept X7 iPerformance

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M8 GTE: wint dit racemonster de 24u van Le Mans?

Autonieuws
BMW M8 GTE
> Artikel lezen

'BMW overweegt nieuwe CSL-modellen te maken'

Autonieuws
CSL
> Artikel lezen

BMW i Vision Dynamics: vooruitblik op de i5

Autonieuws
BMW i Vision Dynamics
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.