Autonieuws

Zo had de Bugatti Chiron kunnen zijn

Een nieuwe Bugatti uit de digitale pen laten vloeien moet welhaast zowel een vloek als een zegen zijn. De (commerciële) druk is immers gigantisch, maar het moet ook weer niet zo zijn dat het publiek wordt opgescheept met een 13-in-dozijn-design. Een helse klus dus. Bij het ontwerpen van de Chiron wedde Bugatti daarom niet op één paard, maar nodigde het verschillende designers uit om een designvoorstel te doen. En deze schetsen werden eruit gepikt.

Het luidt als de klassieke vervulling van een jongensdroom. Althans, zo gaat het verhaal van de getalenteerde designer, genaamd Sasha Selipanov, die zichzelf belooft er helemaal voor te gaan wanneer hij wordt gevraagd door Bugatti om de opvolger van de Veyron te tekenen. Logisch, want tegen zo'n automerk durf je natuurlijk geen nee te zeggen. Niet veel later kwam Selipanov in het Franse Mollsheim, waar het hoofdkwartier van Bugatti zit, met deze schetsen aanzetten. En hij werd zowaar tot winnaar verkozen, waardoor hij nu dagelijks tekent voor het merk.

Bijna perfect
Van Selipanov's designvoorstel werd aanvankelijk een schaalmodel gebouwd dat gedurende lange tijd te zien was in de coulissen van het Bugatti-hoofdkantoor. Nadat alle betrokkenen hun gal daarover hadden gespuwd, bleek het wel heel agressieve, open front uiteindelijk iets te veel van het goede volgens de hoogste piefen in Molsheim. Maar de achterzijde van Selipanov heeft wel de bijna één-op-één de finish gehaald, zoals je kunt zien.Gerelateerde artikelen

Eerste (internationale) rijtests met Bugatti Chiron een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze poses van de Bugatti Chiron zag je nog niet eerder

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Bugatti Chiron in de poeiers

Autonieuws
Eerste Bugatti Chiron is de poeiers
> Artikel lezen

Deze exotische Bugatti is wel 'betaalbaar'

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Productiestart Bugatti Chiron in 25 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai

Autonieuws
Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.