Autonieuws

McLaren draait als een tierelier

Hoewel allesbehalve een groentje, was McLaren niet de supersportwagenbouwer die het nu is. Na slechts vijf productiejaren wordt McLaren in één adem genoemd met Ferrari, Lamborghini, Pagani en Porsche. En dat zie je terug in de verkoopcijfers.

Niet veel autofabrikanten kunnen zeggen dat ze al in hun derde levensjaar zwarte cijfers schreven. Al helemaal niet wanneer het enkel supercars bouwt. Want McLarens zijn dan wel peperduur in aanschaf, dat zijn ze ook om te ontwikkelen en maken. Niettemin blijven de Britten aan de weg timmeren. Hard. De laatste bedrijfsresultaten geven aan dat er vorig jaar 1.654 auto's zijn verkocht, bij een operationele winst van 23,5 miljoen pond.

Gas erop in 2016
Cijfers waarvan de genoemde concurrentie niet meteen wakker ligt (zeker Porsche niet), maar niet wil zeggen dat zij op hun lauweren kunnen gaan rusten. Gedurende de komende jaren verwacht McLaren namelijk twee keer zoveel auto's af te zetten als in 2015. Euh, dat is evenveel als Lamborghini's verkooprecord in dat jaar, terwijl zij al 53 jaar dezelfde show opvoert.

Nederlanders goede klant
Niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland is McLaren zeer geliefd. En daarbij schuwen onze gefortuneerde landgenoten niet om de portemonnee extra wijd open te trekken. Onder de verkochte McLarens in ons land zitten namelijk vijf 675's LT Coupé, zeven 675's LT Spider en twee exemplaren van de 650S Can-Am waarvan er 50 worden gemaakt.

10.000ste McLaren al een feit
Eventjes een update. Want dat het fantastisch gaat met McLaren komen de Britten, nu het einde van 2016 nadert, keihard duidelijk maken. Na slechts 5 jaar produceren is zopas de 10.000ste McLaren gebouwd, een 570S. En dan te bedenken dat voor de eerste 5.000 exemplaren 42 maanden nodig waren, en voor de tweede helft slechts 22 maanden.

Gerelateerde artikelen

Dood aan de P1, leve de McLaren Senna!

Autonieuws
> Artikel lezen

Hiertoe is de McLaren Senna in staat

Autonieuws
> Artikel lezen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

Autonieuws
McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer
> Artikel lezen

Vorsteiner wil McLaren 570S koste wat kost aan de grond houden

Tuning & styling
> Artikel lezen

McLaren winterbanden: ook gummen in de sneeuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.