Autonieuws

Leaserijder haalt voortaan neus op voor hybride-auto

Hybride-auto's hebben hun beste tijd gehad in Nederland. Wijzigingen in de fiscale regels hebben ervoor gezorgd dat bijna geen leaserijder ze meer ziet staan. Tot deze conclusie komt LeasePlan, één van de grotere leasemaatschappijen.

Hopelijk wordt onze overheid eindelijk wakker. Terwijl zelfs een nitwit nog in de smiezen had dat (plug-in) hybrides vrijwel enkel werden geleasd vanwege hun fiscale voordelen, bleef men in Den Haag geloven dat het de hybridende leaserijder wel degelijk ging om het bijdragen aan een beter milieu. En dus bleven hybride-auto's, via een lagere bijtelling en andere financiële voordelen, gestimuleerd worden.

Echter nu het bijtellingstarief (voor de meeste hybrides) vanaf dit jaar is gestegen van 7% naar 15% is nog maar vier procent van de leaserijders gevallen voor een hybride-auto, terwijl dit in de eerste helft van 2015 nog twaalf procent was.

Einde nabij
Vanaf 2017 komen hybrides zelfs helemaal niet meer in aanmerking voor een lagere bijtelling. Enkel bij auto's waarbij helemaal geen verbrandingsmotor meer aan te pas komt valt er nog wat te halen. Oftewel, volledig elektrische auto's dus. Verwacht wordt dat dit definitief het einde van hybrides in ons land betekent. Iets dat LeasePlan nu al ziet in de statistieken. Het aandeel benzineauto's steeg dit jaar met ruim een derde tot 58%. De vraag naar diesels daalt overigens ook, maar dat heeft volgens LeasePlan te maken met het feit dat het gros daarvan een bijtelling van 25% kent, terwijl veel benzines in aanmerking komen voor 22%. Scheelt toch weer 3% (bij veelal een lagere aanschafprijs). Opnieuw een bewijs dat fiscale maatregelen sterk invloed hebben op automarkt.

Alles voor niets?
Anderzijds vindt LeasePlan het jammer dat schonere auto's niet langer gestimuleerd worden, want het bedrijf zag zijn wagenpark steeds groener worden. In theorie tenminste, want er zijn ook studies die uitwijzen dat de bevoordeelde leaserijder zijn plug-in hybride zelden tot nooit aan de stekker legt en vrijwel louter rijdt op de verbrandingsmotor (die meestal ook nog eens minder zuinig blijkt te zijn dan een vergelijkbare, conventionele auto).

Gerelateerde artikelen

Primeur voor Maxi-Cosi: eerste kinderzitje met airbags

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet

Autonieuws
Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet
> Artikel lezen

De 10 populairste occassions van Nederland

Autonieuws
Deze auto’s rijden we het liefst als geld een beperkte factor is
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.