Autonieuws

Ford Mustang eert zijn vliegende naamgenoot

Wat Aston Martin kan, kan Ford ook. Maar dan beter. Want terwijl de Britten het subtiel houden, gaan de Amerikanen helemaal los om de fameuze jachtvlieger P-51 Mustang te eren. Hoe typisch.

De (Supermarine) Spitfire en de P-51 Mustang zijn iconen binnen hun eigen industrie, maar ook daarbuiten. Niet voor niets vliegen de fameuze jachtvliegers, die het in WOII succesvol opnamen tegen de Duitse Messerschmitts, nog regelmatig uit tijdens (klassieke) autoshows zoals ons eigen Wings & Wheels. Een spectaculair gezicht geeft dat, begeleidend door een soundtrack die zowaar nog meer (positieve) kippenvel bezorgd.

Ole Yeller
's Werelds meest bijzondere P-51 is zonder meer het exemplaar dat tot 1997 eigendom was van oorlogsveteraan Robert 'Bob' Hoover. De inmiddels 94-jarige Amerikaan vloog er honderden stunt- en demonstratieshows mee en was mede geliefd vanwege zijn opvallende kleurstelling en bijnaam 'Ole Yeller'. Met de vliegshow EAA AirVenture in Wisconsin in aantocht leek het Ford wel leuk om een ode te brengen aan deze P-51 Mustang. Met hun eigen Mustang, gebaseerd op de niet mals GT350.

Goed doel
De Ford Shelby Mustang 'Ole Yeller' is een eenmalig eerbetoon en tegelijk een stuk dat geveild zal worden voor het goede doel. En nu maar hopen dat hij op een hoog bedrag wordt afgehamerd. Wie weet wel hoger dan wat een vliegende Mustang tegenwoordig moet opbrengen. Toch zo'n één miljoen…

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Snelheidspotentieel vernieuwde Ford Mustang nu ook bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Oorspronkelijke monteurs bouwen gloednieuwe '65 Shelby Mustang voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.