Autonieuws

Futuristische Audi truck-concepts

6 juli 2016

Met MAN en Scania binnen de groep is het niet heel aannemelijk dat Audi ooit trucks gaat produceren. Maar wat als het merk met de vier ringen dat wel zou gaan doen? Designers Artem Smirnov en Vladimir Panchenko lieten hun fantasie de vrije loop.

Het plan van de beide ontwerpers was om een autonome elektrische aangedreven truck te ontwerpen voor Audi. Maar dat plan mislukte, zo redeneerden ze zelf. Het werd namelijk een onmogelijke opgave om een richting te kiezen. En zo ontstonden twee ontwerpen.

Truck 1: autonoom en elektrisch
De eerste truck is compleet gericht op autonoom rijden. De enorme voorruit ziet er niet alleen cool uit, maar moet ook zorgen dat je als aanwezige chauffeur lekker om je heen kunt kijken. Zelf sturen hoef je immers niet. In eerste instantie oogt het ontwerp wellicht weinig aerodynamisch geoptimaliseerd, maar schijn bedriegt. De heren hebben juist heel veel aandacht besteedt aan de aerodynamica, bijvoorbeeld in de vorm van een uitschuifbare spoiler.

Truck 2: bizarre zitpositie
De tweede truck heeft een haast ironische bijsmaak. Hij is compleet elektrisch aangedreven, maar vervoert olie. In de zes wielen van de truck zitten elektromotoren en de accu's zijn laag in het chassis verwerkt. Ze zijn, net als bij het eerste ontwerp, snel te verwisselen. Heel bizar is de zitpositie van de haast piloot-achtige chauffeurs bovenop de truck.

Fantasie
Realistisch? Nee, beide concepten zijn totaal niet realistisch. Zeker niet voor Audi. Maar wel heel cool om te zien hoe twee jongen gasten hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Gerelateerde artikelen

Eerste stukjes + details nieuwe Audi Q5

Autonieuws
Eerste stukjes + details nieuwe Audi Q5
> Artikel lezen

Zeldzame, puntgave Audi Sport quattro afgehamerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Audi TT RS (Roadster) neemt Porsche's op de korrel

Autonieuws
400 pk voor Audi TT RS (Cabrio)
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A5 Sportback in drievoud gepresenteerd

Autonieuws
> Artikel lezen