Autonieuws

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

De combinatie van een 110 pk sterke driecilinder, een handgeschakelde versnellingsbak en de aandrijving op de achterwielen maakt de Renault Twingo GT tot een uiterst levendigde combinatie. Bij gebrek aan een RS maakt dit (momenteel) veel goed.

Herinner je je de TwinRun conceptcar nog? Stiekem hadden we echt gehoopt dat die als Twingo RS in productie zou gaan. Helaas, dat mocht (nog) niet zo zijn. Maar met de Twingo GT komt Renault wel al een stuk dichter in de buurt.

20 pk extra
De 110 pk en 170 Nm sterke 898 cc metende driecilinder moet de sprint naar 100 km/h toch gemakkelijk in een seconde of 9 kunnen afraffelen. Denken we. Renault zelf doet over de prestaties namelijk geen uitspraken momenteel.

Sportiever onderstel
Wat bijdraagt aan een sportievere rijbeleving is een aangepast onderstel, specifieke afstelling van het ESP en de stuurbekrachtiging alsook 17 inch lichtmetaal.

Speciale looks
Om zijn 20 pk extra te benadrukken heeft Renault's ontwerpteam wat sportieve details ontworpen. Naast het eerder genoemde lichtmetaal zien we tevens aangepaste luchtinlaten, een dubbele uitlaat, speciale striping en de aan de Twingo GT voorbehouden kleur Piment Orange.

Gerelateerde artikelen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Twingo geeft zomerkriebels

Fotogalleries
Nieuwe Renault Twingo geeft zomerkriebels
> Artikel lezen

Renault’s nieuwe pocket rocket, de Twingo RS

Spyshots
Renault Twingo RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.