Autonieuws

Mazzanti Evantra Millecavalli is Pagani Huayra de baas

Hoe mooi de Italiaanse taal is, getuigt de naam van een nieuw raspaard uit Pontedera, nabij Pisa: Evantra Millecavalli. En het heeft nog een functie ook, want het laatste woord betekent vertaald naar het Nederlands 'duizend paarden'.

De Evantra Millecavalli is een creatie van het tamelijk onbekende Mazzanti Automobili. Maar misschien weet iemand zich de originele Evantra uit 2012 nog te herinneren. Die had 750 pk, dus als Millecavalli is de sportauto er zonder meer op vooruitgegaan qua prestaties. Jammer dat het daar bij is gebleven, want als het op looks aankomt 'ie nog altijd niet in de buurt van de Pagani Huayra en eigenlijk alle andere grote namen uit Italië. Maar goed, je kunt nooit genoeg supercars hebben en zelf doen we het Mazzanti Automobili niet na, dus wie zijn wij om hierover te oordelen.

Bloedsnel
Duizend pk dus. Hiermee stoot de Mazzanti Automobili Evantra Millecavalli meteen door tot de krachtigste supercars op deze planeet. Het vermogen wordt verkregen via een 7.2 liter V8 met dubbele turbo's en ondanks dit gigantische motorblok slaat de weegschaal uit tot slechts 1.300 kilogram. Aan zo'n pk/gewichtsverhouding kunnen zelfs de LaFerrari en P1 een puntje zuigen en de opgegeven acceleratie van 2,8 seconden geloven we dan ook meteen. Net als de topsnelheid die rond 400 km/h zou liggen.

Hoe sneller, hoe beter
Mazzanti Evantra Millecavalli zal officieel worden gepresenteerd op de autoshow van Turijn en, bij voldoende animo, in een oplage van 25 stuks worden gebouwd. Weet overigens dat als je er één wilt hebben je maar beter snel kunt tekenen. Mazzanti heeft de jaarproductie namelijk op slechts 5 exemplaren gezet.

Gerelateerde artikelen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.