Autonieuws

Peugeot L500 R HYbrid: hybrideracer met toekomstvisie

Met de Peugeot L500 R HYbrid geeft het merk met de leeuw ons een indruk van hoe zij de autosport in de toekomst zien. Maar tegelijkertijd blikt Peugeot terug. Terug op haar overwinning in de Indianapolis 500 aan het begin van de vorige eeuw.

Op 30 mei 1916 rijdt de Peugeot L45, met achter het stuur Dario Resta af op de overwinning in de Indianapolis 500. Op dit op twee na oudste circuit ter wereld klokt Resta een gemiddelde snelheid van 135 km/h. Het is de eerste van drie overwinningen die het Franse merk op het wereldberoemde Amerikaanse circuit weet te behalen. En het startpunt van de successen van Peugeot in de autosport.
“Een futuristische racebolide met designinvloeden van zowel de L45 van weleer alsook hedendaagse en toekomstige Peugeot's.”

Design
Honderd jaar later grijpt Peugeot haar kans om dit moment te eren en een moderne interpretatie van de L45 te maken. Het resultaat is deze 500 pk sterke L500 R HYbrid. De single-seater met gesloten cockpit is een futuristische racebolide met designinvloeden van zowel de L45 van weleer alsook hedendaagse en toekomstige Peugeot's.

In 2,5 seconden naar 100 km/h
Onder de carbon body schuilt een krachtcentrale met in totaal 500 pk. De benzinemotor draagt 270 pk bij terwijl de beide elektromotoren het totaal tot 500 pk weten te stuwen. Een combinatie die we ook kennen uit de 308 R HYmotion. Peugeot claimt dat deze lichtgewicht en uiterst gestroomlijnde racebolide er in 2,5 seconden mee naar 100 km/h moet kunnen sprinten. We geloven het meteen.
“Een augmented reality headset kan bovendien als virtuele co-piloot ondersteunen.”

Virtuele co-piloot
Echt futuristisch wordt het in het interieur. De essentiële informatie over bijvoorbeeld snelheid en toerental alsook de positie op het circuit wordt als hologram geprojecteerd in de cockpit. Een augmented reality headset kan bovendien als virtuele co-piloot ondersteunen. Volgens Peugeot een volgende stap in de moderne racerij.

Gerelateerde artikelen

Hattrick voor Peugeot in Dakar 2017

Autonieuws
Hattrick voor Peugeot in Dakar 2017
> Artikel lezen

Peugeot Instinct Concept weet vooraf wat bestuurder wil

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

'PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken'

Autonieuws
Gerucht: PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken
> Artikel lezen

Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008

Autonieuws
Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.