Autonieuws

Peugeot L500 R HYbrid: hybrideracer met toekomstvisie

Met de Peugeot L500 R HYbrid geeft het merk met de leeuw ons een indruk van hoe zij de autosport in de toekomst zien. Maar tegelijkertijd blikt Peugeot terug. Terug op haar overwinning in de Indianapolis 500 aan het begin van de vorige eeuw.

Op 30 mei 1916 rijdt de Peugeot L45, met achter het stuur Dario Resta af op de overwinning in de Indianapolis 500. Op dit op twee na oudste circuit ter wereld klokt Resta een gemiddelde snelheid van 135 km/h. Het is de eerste van drie overwinningen die het Franse merk op het wereldberoemde Amerikaanse circuit weet te behalen. En het startpunt van de successen van Peugeot in de autosport.
“Een futuristische racebolide met designinvloeden van zowel de L45 van weleer alsook hedendaagse en toekomstige Peugeot's.”

Design
Honderd jaar later grijpt Peugeot haar kans om dit moment te eren en een moderne interpretatie van de L45 te maken. Het resultaat is deze 500 pk sterke L500 R HYbrid. De single-seater met gesloten cockpit is een futuristische racebolide met designinvloeden van zowel de L45 van weleer alsook hedendaagse en toekomstige Peugeot's.

In 2,5 seconden naar 100 km/h
Onder de carbon body schuilt een krachtcentrale met in totaal 500 pk. De benzinemotor draagt 270 pk bij terwijl de beide elektromotoren het totaal tot 500 pk weten te stuwen. Een combinatie die we ook kennen uit de 308 R HYmotion. Peugeot claimt dat deze lichtgewicht en uiterst gestroomlijnde racebolide er in 2,5 seconden mee naar 100 km/h moet kunnen sprinten. We geloven het meteen.
“Een augmented reality headset kan bovendien als virtuele co-piloot ondersteunen.”

Virtuele co-piloot
Echt futuristisch wordt het in het interieur. De essentiële informatie over bijvoorbeeld snelheid en toerental alsook de positie op het circuit wordt als hologram geprojecteerd in de cockpit. Een augmented reality headset kan bovendien als virtuele co-piloot ondersteunen. Volgens Peugeot een volgende stap in de moderne racerij.

Gerelateerde artikelen

Eeuwoude Peugeot levert € 6,6 miljoen op

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot gaat los met de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo

Autonieuws
Peugeot
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant

Spyshots
In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.