Autonieuws

Proloog: Bier en braadworst voor Ramble Rally-karavaan

Gerben Witten22 mei 2016

Bij de organisatie van de Ramble Rally, een 5-daagse roadtrip door Europa waarbij de deelnemers 's ochtends niet weten waar ze 's avonds zullen overnachten, houden ze wel van een relletje. Dus wat doe je dan? Dan stop je in ieder welkomstpakket een klein briefje met daarop GPS-coördinaten. Niks meer, niets minder en op ieder briefje een andere locatie, natuurlijk. En ja hoor, al snel heerst er chaos. Een gezellige chaos, dat wel.

'We starten in Parijs!', juichte de één verheugd. 'Welnee, het wordt Minsk', repte de ander op Facebook. 'Helemaal niet, want onze coördinaten monden uit nabij Bratislava?'. Tsja, wat wordt het nu?! Sommige deelnemers menen een patroon te ontdekken nadat er een handvol coördinaten was verzameld. De landkaart van Europa werd erbij gehaald. Hele studies worden erop losgelaten in de hoop iets los te kunnen peuteren waar de Ramble Rally dit jaar heen trekt. Maar niemand die het echt weet. Niemand ook die het zal weten. De organisatie houdt de lippen stijf op elkaar. Maar wat zal het lachend, gierend en brullend de veroorzaakte rel op een afstandje hebben gevolgd. En terecht.

Zaterdag, 21 mei, dé dag wanneer er dan eindelijk een tipje van de sluier wordt gelicht. Op de digitale deurmat vallen de eerste échte GPS-coördinaten voor de proloog van de tweede Ramble Rally. Geen Parijs, geen Minsk en ook geen Bratislava. Zelfs geen Nice en Riga. Het wordt Hannover! Op naar bier en braadworst. En morgen? Dat ontdekken we dan wel weer.

Morgenvroeg tussen 8 en 9 uur trapt de Ramble Rally 2016 officieel af met opnieuw een breedte- en een lengtegraad. Welke avonturen er zijn beleefd en waar we s' avonds zijn gestrand? Dat kun je morgen lezen.

Gerelateerde artikelen

Is dit de hedendaagse Volkswagen T1?

Autonieuws
> Artikel lezen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyshots: Aston Martin DB11 S nu echt in aantocht

Spyshots
Spyshots: Aston Martin DB11 S nu echt in aantocht
> Artikel lezen

Wist je dat de X-klasse niet Mercedes’ eerste pick-up was?

Autonieuws
Wist je dat de X-klasse niet Mercedes’ eerste pick-up was?
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
> Artikel lezen