Autonieuws

Iron Man à la Hyundai

Momenteel is Hyundai nog automotive hofleverancier van populaire Marvel-series als Daredevil en Luke Cage. Maar als de stoute droom van het bedrijf uitkomt, stapt Robert Downey Jr. ooit nog eens in zijn Iron Man-pak met daarop 'Made in South Korea'.

Dit is even wat anders dan een guitige i10 of sobere i40. Hyundai werkt aan een heus exoskelet. Dit is een soort robotharnas waarin een mens zich vast kan gespen en in staat stelt dingen te doen die het anders niet zou kunnen. Een paar honderd kilo boven je hoofd heffen bijvoorbeeld. Net als Iron Man in de gelijknamige stripverfilmingen dus, al zal vliegen als een volleerd straaljagerpiloot in een JSF er niet bij zijn. Voorlopig.

Militaire en civiele versie
Van de Hyundai H-LEX, zoals het exoskelet officieel heet, zijn er twee versies in de maak. Zo is er een hardcore militaire variant in ontwikkeling, maar wordt er ook gewerkt aan een lichtgewicht variant. Het uiteindelijke doel van beide cyborg-versies mag duidelijk zijn? Precies, mensen helpen die kampen met een beperkte mobiliteit. Als dat niet heroïek in optima forma is…

Gerelateerde artikelen

Hyundai Kona doet niet aan stickerprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe, asymmetrische Hyundai Veloster een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook de bravere Hyundai Veloster mag er zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp

Autonieuws
Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.