Autonieuws

Iron Man à la Hyundai

Momenteel is Hyundai nog automotive hofleverancier van populaire Marvel-series als Daredevil en Luke Cage. Maar als de stoute droom van het bedrijf uitkomt, stapt Robert Downey Jr. ooit nog eens in zijn Iron Man-pak met daarop 'Made in South Korea'.

Dit is even wat anders dan een guitige i10 of sobere i40. Hyundai werkt aan een heus exoskelet. Dit is een soort robotharnas waarin een mens zich vast kan gespen en in staat stelt dingen te doen die het anders niet zou kunnen. Een paar honderd kilo boven je hoofd heffen bijvoorbeeld. Net als Iron Man in de gelijknamige stripverfilmingen dus, al zal vliegen als een volleerd straaljagerpiloot in een JSF er niet bij zijn. Voorlopig.

Militaire en civiele versie
Van de Hyundai H-LEX, zoals het exoskelet officieel heet, zijn er twee versies in de maak. Zo is er een hardcore militaire variant in ontwikkeling, maar wordt er ook gewerkt aan een lichtgewicht variant. Het uiteindelijke doel van beide cyborg-versies mag duidelijk zijn? Precies, mensen helpen die kampen met een beperkte mobiliteit. Als dat niet heroïek in optima forma is…

Gerelateerde artikelen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe diep snijdt het mes in de Hyundai Tucson?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.