Autonieuws

Langste indoor kartbaan ter wereld

Van 5 t/m 21 augustus staat de Amsterdam RAI in het teken van de kart. Een enorme indoorkartbaan staat garant voor veel spektakel en sportieve strijd. De kartbaan is de langste ter wereld!

Op de recordbaan van de KartRAI kan van 5 tot en met 21 augustus maximaal in totaal 456.960 kilometer worden gereden. Dat is ruim elf keer de omtrek van de wereld. De baan van de KartRAI, die door zeven hallen van Amsterdam RAI loopt, is met 1,6 kilometer de langste indoor kartbaan van de wereld en de kilometercapaciteit wordt mede bepaald door de continue beschikbaarheid van honderd karts. Daardoor kunnen er elk uur tweehonderd heats worden aangeboden. “Als we uitgaan van zeven rondes per heat, tweehonderd heats per uur en dat twaalf uur per dag maal de 17 dagen dat de KartRAI duurt, kom je aan een totaal aantal kilometers van 456.960. Dat is ruim elf keer de wereld rond, maar bijvoorbeeld ook ver voorbij de maan. De afstand van Amsterdam tot de maan is 384.400 kilometer,” aldus Sander Nieuwenhuizen, Senior Product Manager bij Amsterdam RAI.
 
De 8 Uren van Amsterdam
Tijdens de KartRAI zal onder de naam ‘De 8 Uren van Amsterdam’ een grote lange afstandswedstrijd worden gehouden. De endurance race wordt gehouden op dinsdag 16 augustus en deelname staat open voor teams van minimaal zes en maximaal tien deelnemers. Tussen 15.00 en 23.00 uur gaan deze formaties de baan op voor ‘De 8 Uren van Amsterdam’, een heuse endurance race. Een spektakel inclusief formatieronden achter een pace-car (‘pace-kart’), een ‘vliegende start’, spectaculaire rijderswissels, tankstops, teamstrategieën en natuurlijk de jacht op de koppositie en snelle rondetijden. Uiteraard wordt er, net als bij de Formule 1, gewerkt met gechronometreerde trainingen vooraf, aan de hand waarvan de startposities voor de verschillende teams worden bepaald. Inschrijving voor ‘De 8 Uren van Amsterdam’ staat vrij voor iedereen en kost per team 1.000 euro. Aanmelden kan tot en met woensdag 10 augustus via een deelname-formulier dat kan worden gedownload vanaf http://www.kartrai.nl/. Met de Endurance Race zijn fraaie prijzen te winnen.
 
Karten op internet
Wie niet kan wachten tot 5 augustus kan overigens op internet terecht. Op de site http://www.kartrai.nl/ kan nu al virtueel worden gekart. Elke dag maakt degene die het snelst drie internetrondes kart kans op gratis kaartjes voor de KartRAI.
 
ACS-tunnel
Het bedrijf ACS, huisleverancier van audio-, video- en lichtapparatuur voor Amsterdam RAI, is sponsor van een tunnel in het parcours, die de Europahal (Hal 1) met de Amstelhal (Hal 7) gaat verbinden. Met behulp van stroboscopen en blacklights zal deze ACS-tunnel bij elke passage voor de rijders een andere aanblik bieden. Langs de baan zullen verder camera’s worden geplaatst, waarvan de beelden zullen worden geprojecteerd op grote televisieschermen. Daardoor kunnen toeschouwers zien wat er op het héle circuit gebeurt, dus ook op gedeelten van de baan waar geen publiek kan komen. Nog meer vertier langs de baan is te vinden in de Zuidhal (Hal 2), die zal worden ingericht met race-simulatoren en diverse race-games.
 
Openingstijden
De KartRAI gaat van start op vrijdag 5 augustus en is vanaf dan elke dag voor het publiek geopend van 11 tot 23 uur. Van 17 tot 20 uur is de baan tevens beschikbaar voor arrangementen en speciale reserveringen. De toegang tot het evenement is gratis.
 
Kosten en kaarten bestellen
Een heat van een kwartier op de grootste kartbaan van de wereld kost € 25, van maandag tot en met donderdag geldt tussen 12 en 14 uur een dalurentarief van € 22,50. Karten op de KartRAI is toegestaan voor personen van 16 jaar en ouder.
Voor jeugd, van 8 tot en met 15 jaar, is er van maandag tot en met donderdag elke ochtend van 11 tot 12 uur gelegenheid om de baan op te gaan voor het speciale tarief van € 12,50. Om zeker te zijn van een plek wordt aangeraden om de heats via internet (http://www.kartrai.nl/) te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Peperdure BMW Concept X7 raakt te beschadigd op weg naar Detroit

Autonieuws
> Artikel lezen

Koenigsegg: "480 km/h in Agera RS niet onmogelijk"

Autonieuws
Koenigsegg: "480 km/h in Agera RS niet onmogelijk"
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.