Autonieuws

Nissan Kicks is klaar voor de verkoop

Nissan had al een conceptcar voorgesteld met Kicks als naam, en nu wordt die naam ook op het productiemodel geplakt. De Japanners bestempelen de auto als een stijlvolle crossover voor hippe stedelingen. Iets dat ze ook reppen over de Juke. Echter de Kicks is geen vervanger van dat model. Nog niet.

Nissan is met de Kicks zeer trouw gebleven aan de conceptcar, gepresenteerd in oktober 2014. Uiteindelijk is het model 4,3 meter lang geworden, bij een breedte en hoogte van respectievelijk 1,76 en 1,59 meter. Hiermee is de Kicks een fractie groter dan de Juke. De wielbasis meet 2,61 meter en dat is 8 centimeter langer dan de Juke.

Interieur
Binnenin pakt de Kicks uit met een dashboard dat een beetje doet denken aan dat van sommige Kia's. Verder vind je er een afgeplat stuurwielt en een tablet-achtig scherm van 7 inch, en zo te zien zal de Kicks ook verkrijgbaar zijn met een automaat.

En de motoren?
Daarover in dit stadium nog geen nieuws. Voorlopig maakt het ook niet veel uit, want hoewel de Japanners spreken over een verkoop in 80 landen, wordt er voorlopig niet over Europa gesproken. Wij hebben immers de Juke. Tot nader orde, althans. Dat model is immers stilaan aan vervanging toe, dus wie weet…

Gerelateerde artikelen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.