Autonieuws

Straatlegale F1-auto doet mee aan Gumball 3000

Nog een paar daagjes en dan, op 1 mei, gaat het automobiele gekkenhuis dat Gumball 3000 heet weer los. De elk jaar nog wat kleurrijkere karavaan, dat tezamen meer pk's bevat dan een NASA-raket, trekt dit keer van Dublin naar Bucharest en kan opnieuw rekenen op dik 100 ludiek opgekalefaterde supercars met achter het stuur nog frivoler geklede miljonairsfiguren. Toch kan er maar één de beste zijn hierin.

Van alle deelnemers komt fervent Gumball 3000-participant en X Games-skiër Jon Olsson niet zelden met de meest opzienbarende bolide opdraven. Maar hoe extreem zijn verbouwde Lamborghini Huracan voor de aanstormende editie ook zal zijn, zelfs hij zal dit jaar zijn meerdere moeten erkennen in de bolide van team Betsafe. Zelfs al was hij opnieuw komen voorrijden met een 1.000 pk sterke Audi RS 6 Avant had hij geen schijn van kans gemaakt.

Straatlegaal!
Ook de openingstweet van DJ Afrojack, die met zijn eigen gewrapte Aventador SV gaat deelnemen, laat zich nu al raden. Het zal iets moeten zijn in de trant van: 'Ik stond erbij en ik keek ernaar...'

Want hoe idioot, snel, extreem, radicaal of krachtig ook, er gaat niets boven een heuse kentekengerechtigde Formule 1-auto. Hoe team Betsafe de zogeheten BGF1 straatlegaal heeft kunnen krijgen, zelfs al was het tijdelijk, zal waarschijnlijk wel voor altijd het geheim van de smid blijven. Maar het is ze gelukt!

Prestaties
Niet meer dan 640 kilogram weegt de Betsafe BGF1, inclusief bestuurder maar met een lege tank. Eenmaal vol met benzine katapulteren mens en machine in zo'n 2 seconden naar de 100 km/h en om weer (veilig) tot stilstand te komen is er een beroep gedaan op Brembo. Wat de topsnelheid luidt, is helaas niet bekend. Het zal hoog zijn. Heel hoog.

De BGF1 is echt compleet vanaf een leeg vel papier opgebouwd en bijna volledig opgetrokken uit carbon (ja, de Gumball mag wat kosten). Het stuurtje komt dan weer uit de stal van Sauber F1 en de motor is van Italiaanse makelij, namelijk een V8 van Ferrari. Hoe dat klinkt in woonwijken, winkelcentra's en bij de McDonalds? Check de video hiernaast.

Stig
Wie achter het stuur van de BGF1 zal plaatsnemen is momenteel net zo geheimzinnig als de identiteit van de huidige Stig. De coureur in kwestie moet in elk geval een meer dan behoorlijk potje kunnen sturen wil hij (of zij) de Gumball 3000, waar het tempo doorgaans hoog ligt, heelhuids doorbrengen. Zou het misschien David Coulthard of Jean Alesi? Van deze twee voormalige F1-piloten is namelijk bekend dat zij actief zullen zijn tijdens de 2016 Gumball.

Gerelateerde artikelen

Klassieke flitspaal blijft melkkoe voor CJIB

Autonieuws
Klassieke flitspaal blijft melkoe voor CJIB
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu

Autonieuws
Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.