Autonieuws

Bijtelling plug-in hybrides knalt omhoog per 2017

De Nederlandse autobranche kan zich opnieuw gaan opmaken voor een run op plug-in hybrides, net als in de staart van vorig jaar. De bijtelling op deze – in theorie – extreem zuinige auto's zal namelijk omhoog schieten per 2017, terwijl eerder nog over een trapsgewijze stijging werd gesproken in Den Haag.

Als een stijging van 7 naar 15% de Nederlandse autoverkoop al behoorlijk weet te ontregelen, kun je ongeveer wel nagaan wat een bijtellingswijziging van 15 naar 22% zal gaan doen. Precies, nogmaals een run op auto's met een gemiddelde CO2-uitstoot tussen 1 en 50 gram per kilometer, oftewel plug-in hybrides.

Sterker, de run zal zo mogelijk nog extremer zijn. Want als straks de bijtelling op plug-in hybrides gelijk is aan het gros van de zakelijk gereden auto's, waarom zou de leaserijder dan nog voor dit type auto kiezen? De aanschafwaarde van hybrideauto's ligt immers veelal hoger en daarmee dus ook het te betalen bedrag aan bijtelling. Weg is daarmee het financiële voordeel als lokkertje.

2 jaar vervroegd
Het plan van de Tweede Kamer om de bijtelling op plug-in hybrides vanaf volgend jaar al naar 22% te laten stijgen komt onverwachts. Eerder waren ze in Den Haag nog van plan om dat geleidelijk te doen, namelijk eerst van 15 naar 17% in 2017, dan naar 19% in 2018 en vervolgens pas vanaf 2019 naar het tarief van 22%. Nu wordt dat dus met twee jaar vervroegd.

Oog voor particulieren
Vanwaar deze vervroegde stijging zal je misschien denken? Wel, onze overheid denkt ermee plug-in hybrides aantrekkelijker te maken voor de tweedehands markt. Het halftarief op de wegenbelasting blijft namelijk wel van kracht. Een tegemoetkoming die zou gelden tot 2018 maar nu wordt verlengd tot 2020 om ex-leaseauto's met een stekker langer aantrekkelijker te houden voor de particuliere koper.

Stabielere automarkt
Als de Tweede kamer deze vervroegde wijziging in Autobrief 2 definitief doorvoert is de leasemarkt dus al over driekwart jaar verdeeld in twee bijtellingscategorieën: 4% bijtelling voor (volledig elektrische) auto's met nihil CO2-uitstoot en dus 22% voor de rest van het verkrijgbare wagenpark. Balen voor de leaserijder misschien, maar de Nederlandse automarkt zou hiervan wel eens een stuk stabieler kunnen geraken. De hoogte van de bijtelling gaat in deze situatie immers nauwelijks nog een rol spelen in de het aankooptraject. Ook kleinere automerken krijgen hierdoor weer meer kans opgemerkt te worden door de autokoper.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.