Autonieuws

Deze Mazda CX-4 moeten wij mogelijk missen

Zo vanuit het niets is de nog officieel te onthullen Mazda CX-4 opgedoken in het openbare leven van China. Tsja, en dan ben je met al die zakcameraatjes ter plekke niet meer veilig.

Om met potentieel treurig nieuws te beginnen: de berichten gaan dat de Mazda CX-4 geen 'wereldauto' betreft en wij Europeanen er zodoende rekening mee moeten houden dat de crossover niet naar hier komt. Dat is jammer, want gevoelsmatig lijkt het model niet alleen in Azië serieuze marktkansen te hebben.

Koeru
De CX-4 kun je beschouwen als het productiemodel van de Koeru Concept die vorig jaar op de IAA Frankfurt werd gepresenteerd. Het is een kruisbestuiving geworden tussen een traditionele SUV en een coupé, maar dan weer niet zo extreem als de BMW X4 en Mercedes CLC Coupé.

Beijing
Onder de meer betaalbare auto's is er echter nog niet zo'n flamboyante crossover, dus wie weet gaat Mazda alsnog overstag de CX-4 in Europa te voeren als het daadwerkelijk zo is dat China in eerste instantie volledige exclusiviteit krijgt. Meer hierover volgt ongetwijfeld tijdens de Beijing Auto Show, waar de Mazda CX-4 zijn werelddebuut beleeft. Eind deze maand opent die beurs de deuren.

Gerelateerde artikelen

Unieke kans: Mazda wil van zijn 767B af

Autonieuws
Unieke kans: Mazda wil van zijn 767B af
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.