Autonieuws

Deze Porsche Panamera is 'to die for'

Begrafenisauto's zijn er in allerlei soorten en maten, maar dit exemplaar – op basis van de Porsche Panamera – maakt je laatste rit op aarde pas echt bijzonder.

Ooit waren wij op bezoek bij Binz, een carrosseriebouwer die limousines bouwt maar wereldwijd vooral furore maakt met begrafenisauto's op basis van de Mercedes E-klasse. Uit monde van de topman bij Binz kregen we destijds te horen dat men in elk land een begrafenis compleet anders inkleedt.

Waar dit in Nederland doorgaans vrij ingetogen verloopt, wordt een laatste eerbetoon aan iemand elders te wereld juist uitbundig gevierd. Compleet met slingers en vuurwerk en waarbij de ganse rouwstoet niet wordt overgeslagen. Daar geldt: hoe maffer (in onze ogen), hoe beter. En sommigen gaan daarin heel ver, zoals een groot fan van de Porsche Panamera. Of zou de lijkwagen een permanente aanwinst voor de betreffende begrafenisondernemer zijn...?

Panamera Shooting Brake XXL
Grappig is dat deze begrafenisauto opduikt net nadat de eerste concrete prototypes van de Panamera Shooting Brake zijn gespot in de aanloop naar het productiemodel. Toch is dit dus geen slinkse promotiestunt van Porsche en ook geen knappe Photoshop, zo meent AutoMoto.it dat de foto's toegezonden kreeg. Dit is echt een Porsche to die for

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Wen alvast aan de Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.