Autonieuws

Porsche toont verbeterde 919 Hybrid

Met het nieuwe WEC-seizoen in zicht heeft Porsche haar 919 Hybrid in aangescherpte gedaante gepresenteerd.

Van underdog naar topfavoriet. Als regerend kampioen en jongste winnaar van de 24 Uren van Le Mans voelt Porsche natuurlijk extra druk op haar schouders tijdens het aanstaande FIA World Endurance Championship. Op 17 april gaat dat van start gaat op Silverstone, Engeland.

Drie 'aero'-kits
Net als in de Formule 1 worden de reglementen van het WEC ook om de haverklap aangepast en aan de deelnemende teams de taak daar zo slim mogelijk mee om te springen. Porsche deed dit door drie verschillende aerodynamische pakketten voor de 919 Hybrid te ontwikkelen om zo op de uiteenlopende circuits waar wordt geracet het maximaal aantal punten te kunnen pakken.

Zo is er bijvoorbeeld een aero-kit dat de nadruk legt op het creërren van maximale downforce en weer een ander pakket dat zorgt voor een zo hoog mogelijke topsnelheid. Die laatste zal Porsche inzetten tijdens de 24 Uren van Le Mans. Het Franse circuit van La Sarthe kent immers veel lange rechte stukken.

Zuiniger
Verrassend genoeg zijn de aanpassingen onderhuids beperkt. Het chassis en de ophanging bijvoorbeeld zijn nagenoeg ongemoeid gelaten, al is er wel een nieuwe vooras met meer instelmogelijkheden geïnstalleerd. Verder krijgt de 2.0 liter V4-turbobenzinemotor hulp van een betere elektrische motor en is er ook een efficiënter batterijpakket toegepast. Hierdoor moet de 919 Hybrid nog wat zuiniger lopen en tikt het vermogen nu de 900 pk aan.

Tot slot hult Porsche de 919 Hybrid voor 2016 in een iets andere livery waarin meer zwart is verwerkt. Het is dus maar goed dat Audi (ook) voor een ander sausje op de R18 e-tron heeft gekozen. Anders zou je - met name tijdens Le Mans - de aartsrivalen zo door elkaar gaan halen.

Zelfde line-up
Geheel ongewijzigd is dan weer de rijders line-up. Net als vorig jaar kruipen Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard achter het stuur van de 'eerste' 919 Hybrid, terwijl Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb de tweede LMP1 van Porsche de sporen zullen geven.

Gerelateerde artikelen

Hoe kleurrijk zijn iconen nog zonder hun legendarische livery

Autonieuws
Hoe kleurrijk zijn iconen nog zonder hun legendarische livery
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.