Autonieuws

Eerste puzzelstukje Mazda's nieuwe crossover

Mazda heeft nieuws te melden op de eind april gehouden Beijing Motor Show. Het gaat om het productiemodel van de Koeru Concept.

Update 6 april 2016 - Er zijn meer puzzelstukjes van de aanstaande Mazda opgedoken. Er is zelfs meer informatie voorhanden, al stemt dit ons weinig positief. Naar verluidt debuteert de definitief geheten CX-4 op de Beijing Motor Show eind deze maand en dat is niet zonder reden. Het model, een 'crossover-coupé', zou namelijk in eerste instantie enkel voor Azië bestemd zijn.

CX-?
Mazda toonde de Koeru Concept ruim een half jaar geleden in Frankfurt. Deze gelikte crossover heeft qua design veel weg van de CX-5 en CX-3 en is met een lengte van 4,6 meter behoorlijk aan de maat. Daarom werd er meteen uitgegaan van een voorbode van de nieuwe CX-7. Echter, sommige media denken dat auto CX-4 gaat heten. Niet gek, want toen de auto onlangs al eventjes opdook in China, leek 'ie inderdaad een stuk compacter te zijn dan de Koeru Concept en daarmee tussen de bestaande CX-modellen in te vallen.

Succes verzekerd?
Ons is het om het even. Interessanter is dat Mazda in vrij korte tijd toe is aan haar derde SUV/crossover. Zoveel smaken kun je overdreven noemen, maar als de CX-7 dan wel CX-4 geheten nieuwe Mazda net zo fijn stuurt en gebouwd is als zijn broeders, hoor je ons niet klagen.

Gerelateerde artikelen

Unieke kans: Mazda wil van zijn 767B af

Autonieuws
Unieke kans: Mazda wil van zijn 767B af
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.