Autonieuws

Diamanten voor Bugatti Chiron

Gerben Witten10 maart 2016

Fransen staan te boek als zeer chauvinistisch. Maar zelfs Bugatti krijgt Volkswagen niet zover louter ingrediënten uit eigen keuken te gebruiken. Niet als perfectie vereist is. En dus is de Chiron uitgerust met een hifi-systeem van Duitse makelij. Daarbij komt zelfs diamant aan te pas. Want een harder materiaal bestaat niet.

Als het om muziek gaat at de Veyron van twee walletjes. Van verschillende nationaliteiten zelfs. Afhankelijk van het model dook 'ie in bed met Burmester uit Duitsland of Dynaudio uit Denemarken. Maar voor de nieuwe Bugatti Chiron lijkt Volkswagen het enkel nog dichtbij huis te willen houden. Die eer is aan het tamelijk onbekende Accuton, een fabrikant van hoogwaardige speakerunits, niet eens zover van de grens met Luxemburg en Frankrijk.

Diamant
Waar ze precies zitten is niet bekend en zichtbaar op de reeds vrijgegeven foto's; feit is dat de Chiron over vier tweeters beschikt om de hoogste tonen weer te kunnen geven. En daar is Bugatti veel om gelegen, want de membranen van deze Accuton-tweeters zijn opgetrokken uit heus, enkel-karaat diamant. Kostbaar, maar het is het waard, aldus Bugatti. De ongekende hardheid van diamant zorgt namelijk voor kristalhelder geluid. Of zoals de Fransen het liever verwoorden: 'de snelste concerthal ter wereld'.

Gerelateerde artikelen

Nog een exclusief horloge voor Bugatti

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde

Autonieuws
Hoe Bugatti een 400 km/h rijdende Chiron filmde
> Artikel lezen

Geldwolf wil nu al weer van z'n Bugatti Chiron af

Autonieuws
Iemand hoopt 1 miljoen winst te maken op 2de hands Buggati Chiron af
> Artikel lezen

PF Bugatti Type 390: een motorblok voor om de pols

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Terugroepen van een Bugatti doe je zo

Autonieuws
> Artikel lezen

3D geprinte titanium remklauwen voor Bugatti Chiron

Autonieuws
> Artikel lezen