Autonieuws

Hippiekoppel uit de sixties onder de hamer

Zie hier, de absolute droom van elke man en vrouw met hippie-aspiraties. Veilinghuis RM Sotheby's veilt volgend weekend op Amelia Island aan de Amerikaanse oostkust dit schattige koppel uit de jaren '60.

In de afgelopen 65 jaar bouwde Volkswagen ontelbare uitvoeringen van de Transporter. De leukste van allemaal: de 'Samba'. Maar zelfs binnen die uitvoering was er een favoriet onder de liefhebbers. Deze T1 Samba, gebouwd op 12 maart 1963, is er daar één van. Liefst 23 raampjes telt deze geliefde hippie-bus.

Dubbele restauratie
De kleurencombinatie (turquoise met wit) van deze bijzondere combi is al evenzo origineel als het schuifdak en de voorruitjes die open kunnen. Voor zover bekend bracht de bus zijn leven door in het westen van de VS. Daar werd hij naar verluidt vertroeteld en tot tweemaal toe gerestaureerd door experts.

Zeldzame slaapplek
Van het caravannetje, een Eriba Puck die destijds speciaal voor de Volkswagen T1 werd ontworpen, beweert RM Sotheby's dat er nog slechts vijf exemplaren bestaan. En deze uit 1967 is daar één van. De zeldzame slaapcabine werd met veel liefde gerestaureerd en kreeg dezelfde kleuren als de trekker. Aan boord vind je onder andere een tweepits gasfornuis, een spoelbak, een tafel, een luifel en twee bedden.

Aan de prijs
Met een gering gewicht van 320 kilogram mag de Eriba Puck geen al te grote uitdaging voor de 1.6 boxermotor van de T1 vormen, ondanks diens bescheiden pk's van 50 stuks. De verwachte verkoopprijs van het aaibare stel daarentegen… Die luidt namelijk tussen de 125.000 en 175.000 dollar, omgerekend zo'n 114.000 tot 159.000 euro. Maar voor dat uitdagende bedrag krijgt de nieuwe eigenaar er wel alle papieren en veel literatuur bij.

Gerelateerde artikelen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen prijst T-Roc vanaf 26 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line

Autonieuws
Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.