Autonieuws

Turbine-aangedreven Techrules AT96 & GT96 met 1.044 pk

China is met Techrules een sportautofabrikant rijker en de nieuwkomer neemt geen blad voor de mond als het om het kenbaar maken van de aspiraties gaat. Sterker, zowel de AT96 Concept als GT96, de circuitversie, zouden beschikken over krachten waarvan de Bugatti Chiron het schaamrood op de kaken krijgt.

We herinneren ons de Devil Sixteen uit Dubai nog als de dag van gisteren. Vooral omdat de beloofde 6.000 pk zowaar werd waargemaakt. Oftewel, we bedenken ons sindsdien gerust een tweede keer voordat we weer een klein, nieuwbakken automerk vol surrealisme in grote twijfel trekken.

Dat valt niet mee wanneer er wordt gerept over een vermogen van 1.044 pk en paar duizend Newtonmeters aan koppel, en toch gaan we niet de ongelovige Thomas uithangen. Zelfs niet als er tevens een verbruik wordt opgegeven van 0,18 l/100 km (niets dus) en een actieradius van 2.000 kilometer. Knap hé?!
“De AT96 (van Aviation Turbine) heeft er geen zin in als het geen kerosine krijgt toegediend”

Turbines
Wie zulke cijfers pretendeert, moet welhaast het wiel opnieuw hebben uitgevonden. En dat heeft Techrules in zekere zin dan ook. Zowel de AT96 als de GT96 beschikt over heel bijzondere technologie voor een auto, namelijk turbinemotoren. Bovendien zijn het plug-in hybrides, dus (krachtige) elektromotoren staan de turbines bij. Dan is er wel één eis: de AT96 (van Aviation Turbine) heeft er geen zin in als het geen kerosine krijgt toegediend. Behoorlijk high-tech dus, vandaar ook de naam van het pas opgerichte autobedrijf.
“Wie zulke cijfers pretendeert, moet welhaast het wiel opnieuw hebben uitgevonden.”

Overigens lust de GT96 liever aardgas, maar dat drukt de prestaties niet. In niet veel meer dan twee tellen wordt de 100 km/h gehaald en de top blijft steken op 350 km/h. Hoger acht Techrules niet nodig en de bladen van de turbines, die 96.000 tpm maken, moeten natuurlijk wel lang meegaan, net als de rest. Anders krijg je weer van die rondzingende horrorverhalen over 'Made in China'…

Gerelateerde artikelen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.