Autonieuws

Turbine-aangedreven Techrules AT96 & GT96 met 1.044 pk

China is met Techrules een sportautofabrikant rijker en de nieuwkomer neemt geen blad voor de mond als het om het kenbaar maken van de aspiraties gaat. Sterker, zowel de AT96 Concept als GT96, de circuitversie, zouden beschikken over krachten waarvan de Bugatti Chiron het schaamrood op de kaken krijgt.

We herinneren ons de Devil Sixteen uit Dubai nog als de dag van gisteren. Vooral omdat de beloofde 6.000 pk zowaar werd waargemaakt. Oftewel, we bedenken ons sindsdien gerust een tweede keer voordat we weer een klein, nieuwbakken automerk vol surrealisme in grote twijfel trekken.

Dat valt niet mee wanneer er wordt gerept over een vermogen van 1.044 pk en paar duizend Newtonmeters aan koppel, en toch gaan we niet de ongelovige Thomas uithangen. Zelfs niet als er tevens een verbruik wordt opgegeven van 0,18 l/100 km (niets dus) en een actieradius van 2.000 kilometer. Knap hé?!
“De AT96 (van Aviation Turbine) heeft er geen zin in als het geen kerosine krijgt toegediend”

Turbines
Wie zulke cijfers pretendeert, moet welhaast het wiel opnieuw hebben uitgevonden. En dat heeft Techrules in zekere zin dan ook. Zowel de AT96 als de GT96 beschikt over heel bijzondere technologie voor een auto, namelijk turbinemotoren. Bovendien zijn het plug-in hybrides, dus (krachtige) elektromotoren staan de turbines bij. Dan is er wel één eis: de AT96 (van Aviation Turbine) heeft er geen zin in als het geen kerosine krijgt toegediend. Behoorlijk high-tech dus, vandaar ook de naam van het pas opgerichte autobedrijf.
“Wie zulke cijfers pretendeert, moet welhaast het wiel opnieuw hebben uitgevonden.”

Overigens lust de GT96 liever aardgas, maar dat drukt de prestaties niet. In niet veel meer dan twee tellen wordt de 100 km/h gehaald en de top blijft steken op 350 km/h. Hoger acht Techrules niet nodig en de bladen van de turbines, die 96.000 tpm maken, moeten natuurlijk wel lang meegaan, net als de rest. Anders krijg je weer van die rondzingende horrorverhalen over 'Made in China'…

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles

Autonieuws
Bentley Bentayga Mulliner overtreft alles
> Artikel lezen

Unieke Rolls-Royce voor zieke kinderen

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat Fullback als extra stoere Cross

Autonieuws
Fiat Fullback als extra stoere Cross
> Artikel lezen

Tweede ronde voor Jaguar by Bremont

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.