Autonieuws

Lamborghini Concept S in exclusieve oplage

Lamborghini neemt de extreme Concept S in productie. De bijzondere open conceptcar debuteerde op de Autosalon van Genève en zal in een zeer beperkte oplage van 80 tot 90 stuks worden geproduceerd.

De Concept S debuteerde in Genève puur als conceptcar en om de reacties te peilen op een open Gallardo. Tegen alle verwachtingen in maakt Lamborghini bekend de auto in productie te gaan nemen. Daar was in Genève nog absoluut geen sprake van.
 
Opgedeeld interieur
In alle vormen is de Concept S een bijzondere verschijning. Zo is het passagierscompartiment opgedeeld in twee afzonderlijke delen. De voorruit van de auto komen te vervallen en vervangen door twee windgeleiders. Dat maakt de Concept S een auto die alleen te gebruiken is voor mooi weer. Een dak is namelijk niet gemonteerd en waarschijnlijk ook niet leverbaar.
 
Motor
Met wat voor motor Lamborghini de Concept S zal gaan produceren is nog onduidelijk. Het klinkt logisch om de 5.0 liter V10 met 520 pk vermogen erin te hangen. Maar gezien de extreme vormen van de auto zou een nog krachtigere motor ook niet misstaan. We wachten het af... Bron: AutomotiveNews en Autowereld.com-archief

Gerelateerde artikelen

Wegdromen bij je favoriete Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit is de 100% elektrische Lamborghini Terzo Millennio!

Autonieuws
> Artikel lezen

Interieur Lamborghini Urus in beeld

Autonieuws
> Artikel lezen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Urus toont zich in 'Corsa'-rijmodus

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.